'Daima fazlasını isteyin'

Üniversiteli olma yolunda ilerleyen Bahçeşehir öğrencileri, merak ettikleri tüm soruların cevaplarını öğrendiler

BAHÇEŞEHİR Üniversitesi Basın ve İletişimden Sorumlu Rektör Danışmanı Turgay Polat ve Bahçeşehir Üniversitesi Uluslararası Ofis Direktörü Erbay Şirin, Bahçeşehir Koleji Alanya öğrencileriyle üniversite tercihleri ve Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) hakkında bilgiler paylaştı.
Öğrencilerle konferans salonunda buluşan Rektör Danışmanı Polat, öğrencilerin yüzde 65’inin henüz keşfedilmemiş mesleklerde çalışacaklarını vurguladı. Bugünlerde yeni faaliyet aşamasına geçmekte olan Gebze Bilişim Vadisi hakkında da bilgiler veren Polat, Kuzey Kaliforniya’da bulunan Silikon Vadisi ile Türkiye'de bulunan Bilişim Vadisi'nin karşılaştırmasını görsellerle öğrencilere sundu. Gençlere, inovasyona ve eğitime yapılan yatırımların ülke ekonomisine katkı sağlayacağının altını çizen Polat, gençlerin daima üretim odaklı olması gerektiğini söyledi. Gençlere dünya vatandaşı kimliğine bürünmelerini de öneren Polat "Meslek eşittir bölüm algısı günümüz iş dünyasında geçerliliğini yitirmeye başladı. Gençler daima fazlasını istemeli" dedi.
'BAHÇEŞEHİRLİLER ÖNEMLİ BİR FIRSAT YAKALADI'
Ofis Direktörü Şirin ise, yabancı öğrenci ve velilerle buluşup Bahçeşehir Üniversitesi’nde eğitim gören 3 bine yakın yabancı uyruklu öğrenciden, üniversitede bulunan bölümler, burslar ve sınavlardan bahsederek yabancı uyruklu öğrenci kontenjanları, üniversiteye giriş koşulları hakkında bilgiler verdi. Düzenlenen programda Bahçeşehir Koleji Alanya öğrencileri üniversite seçimleri ve meslekler hakkında konuklardan önemli fikirler dinleyerek, daha bilinçli bireyler olarak yetişmenin avantajını yakaladı.

27 Nis 2017 - 00:22 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber