ASMEK kurs kayıtları başladı

Alanya’da da faaliyet gösteren Büyükşehir Belediyesi ASMEK ikinci dönem kayıtları başladı. Vatandaşlar kurs merkezlerinin önünde kuyruk oluştururken, öğle saatlerine kadar başvuru sayısı 5 bin 300'ü geçti

ANTALYA Sanat ve Meslek Eğitim Kursları'nda (ASMEK) ikinci dönem kayıtlarına vatandaş yoğun ilgi gösterdi. Ücretsiz kurslarla kendilerine meslek ve beceri kazandırmak isteyen Antalyalılar sabah erken saatlerinden itibaren ASMEK merkezlerine akın etti. Öğle saatlerine kadar başvuruda bulunan vatandaş sayısı 5 bin 300'ü geçti. Kayıtlar 22 Ocak'a kadar sürecek. İkinci dönem için 21 kurs merkezinde 105 branşta 391 kurs açıldı. ASMEK'te kursiyerler 13 Şubat'ta ders başı yapacak.
'DAHA VERİMLİ OLABİLMEK İÇİN'
Kurslara başvuru yapanlardan Ertuğrul Kolak, kendini geliştirmek için ASMEK'i tercih ettiğini belirterek, "Daha önce ASMEK'te hukuk kursuna gittim. Şu anda da kişisel gelişim dalında İş ve Sosyal Hayatta İletişim Kursu için başvuruda bulundum. Çalıştığım kurumda daha faydalı olabilmek ve kendimi geliştirmek için ASMEK kurslarına gidiyorum. Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum" dedi.
YABANCILAR TÜRKÇEYİ ÖĞRENİYOR
Antalya'da yerleşik yaşayan Filipin vatandaşları Meia Padayhag ve ablası Emma Davina Padayhag, Türkçe öğrenmek için ASMEK'e kayıt yaptırdıklarını söyledi. Meia Padayhag, "Türkçe konuşmayı biraz annemden, biraz babamdan biraz da sokaktan öğrendik. Ama bu yeterli değil. Türkiye'yi çok seviyoruz, burada yaşıyoruz. O yüzden Türkçeyi iyi bir şekilde öğrenmek istiyorum. Bizlere bu hizmeti ücretsiz bir şekilde sağladığı için ASMEK kurslarına başvuruda bulundum. Umarım kurs sonunda daha iyi Türkçe konuşurum" diye konuştu.
'İLERİDE KENDİ SERGİMİ AÇACAĞIM'
Tülin Terzioğlu ise 4 senedir kurslara devam ettiğini belirterek, "Burada yağlı boya resim kursu alıyorum. Yeteneğimi geliştirmek için kursa geliyorum. İleride kendi sergimi açmayı düşünüyorum. ASMEK bizlere çok kolaylık sağlıyor. Yeni kayıtlarımızı da yaptırdık. Çok memnunuz. Talep çok fazla. Kursların daha da artmasını bekliyoruz" dedi.
'İŞ OLANAKLARIM DAHA DA ARTACAK'
Bilgisayar kursunun ilk kurunu tamamlayıp ikinci kuruna kayıt yaptırdığını söyleyen Özlem Şahin ise bu olanakları sağladığı için Başkan Türel'e teşekkür etti. Şahin, "Kurs sonunda bilgisayar kullanımı hakkında kendimi geliştirmiş olacağım. Bu sayede iş olanaklarımın yükseleceğini ve iş bulma adına seçeneklerimin artacağını düşünüyorum" diye konuştu.

16 Oca 2017 - 21:35 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber