AÖL sınav soruları açıklandı mı?

19-20 Mart'ta yapılan AÖL sınav soruları hala açıklanmadı. AÖL sınav sorularının bugünlerde açıklanması beklenmektedir. AÖL sınav sorularına ve cevaplarına nereden ve nasıl ulaşacağınızın bilgisi haberimizde

LİSE eğitimini örgün olarak görmek istemeyen öğrenciler için veya herhangi bir nedenden lise eğitimini tamamlayamayan öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı açık öğretimden okuma imkanı sağlamıştır. Açık öğretim lisesinde okuyan öğrenciler de normal lisede öğrenim gören öğrenciler gibi 2 dönem olarak eğitim görürler. Ders eğitimi almasalar da kendi başlarına derslere çalışarak dönem sonunda yapılan sınavlara girerler. Bu sınavlardan başarılı sonuç elde edenler almış  oldukları derslerden geçebilirler. Milli Eğitim Bakanlığı her yıl 2 dönem olmak üzere 2 tane açık öğretim sınavı gerçekleştirilir. Geçtiğimiz günlerde 2. dönemin sınavı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı 2015 - 2016 eğitim öğretim yılı 2. dönem açık öğretim sınavı 19 - 20 mart tarihlerinde yapılmıştır. Açıköğretim lisesinde eğitim gören öğrenciler bu sınava girmeleri gereklidir.
Sınava girecek olan öğrenciler sınav giriş belgesinde yazan sınav merkezlerinde ve sınıflarda sınava girmek zorundadırlar. Sınav giriş belgeniz yok ise bunu açık öğretim bürolarından elde edebilirsiniz veya internet üzerinden de elde edebilirsiniz. Sınav giriş belgenizi internet üzerinden Milli Eğitim Bakanlığının açık öğretim lisesi internet sitesinden öğrenci girişi yaparak ulaşabilirsiniz. Sınava giriş yapacağınız sırada ayrıca nüfus cüzdanınızın da yanınızda olması gereklidir. Nüfus cüzdanınızda da fotoğrafınızın bulunması gereklidir. Ders seçme ve kayıt yenileme işlemini de internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Kayıt yenileme işlemi yaptırdığı halde ders seçemeyen öğrenciler ders seçmeyi unutan öğrenciler veya kayıt ücretini yatıran ve ders seçimini gerçekleştiremeyen öğrencilerin ders seçimi sistem tarafından otomatik olarak yapılmıştır. Bu öğrenciler sisteminin seçtiği derslerden sınava girmeleri gereklidir. Bu dönemin yeni kayıt işlemleri 18 Ocak 5 şubat tarihleri arasında, kayıt yenileme tarihleri ise 25 ocak 5 şubat tarihlerinde gerçekleştirilmiştir. Bu sene yapılan açık öğretim lisesi sınavlarının sonuçları ise 18 nisan tarihinde yayınlanması bekleniyor. Açık öğretim sınavında her dersten 20 soru bulunmaktadır. Her soru 5 puan değerindedir. Sınava giren öğrenciler 20 sorudan 9 tanesini doğru cevaplamaları gereklidir. 45 puan ve daha üzeri puan alan öğrenciler o dersten geçer not alabilirler. Açık öğretim lisesinden mezun olabilmek için ise toplam 192 kredi tamamlamanız gereklidir. 192 kredi tamamlayan öğrenciler mezun olabilirler.

Açık öğretim sınavlarına eğitim almadığınız için kitaplardan çalışmanız gerekebilir. Ya da geçmiş yıllarda çıkan AÖL sınav sorularına bakarak da sınavlara çalışabilirsiniz. Her yıl yaklaşık aynı tür AÖL sınav soruları sorulduğundan öğrenciler genellikle geçmiş yıllarda çıkan AÖL sınav sorularına bakarak sınavlara çalışmaktadır. İnternet üzerinden de geçmiş yıllarda çıkmış olan AÖL sınav sorularına ve cevaplarına ulaşabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan açık öğretim lisesi resmi internet sitesinden geçmiş yıllarda AÖL sınav soruları ve cevaplara ulaşabilirsiniz. Son yapılan sınavında AÖL sınav soruları ve cevapları yayınlandığında bu siteden AÖL sınav soruları ve cevaplara ulaşabilirsiniz.

24 Mar 2016 - 10:46 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber