ALKÜ ile tanıştılar

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü, BİLSEM’in üstün yetenekli öğrencileriyle 25 Nisan Dünya DNA Günü’nü Kestel yerleşkesinde çeşitli etkinliklerle kutladı.

ETKİNLİĞE, ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş, Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Tunahan Kasapoğlu, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Uyar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Alanya BİLSEM Müdürü Fatih Sağır, ALKÜ Daire Başkanları, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler ve veliler katıldı.
ALKÜ Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü ve BİLSEM’e teşekkür ederek konuşmasına başlayan ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güneş, “Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyemiz Sayın Yrd. Doç. Dr. Aslı Giray Kurt’a 25 Nisan Dünya DNA Günü ile ilgili üniversitemizde düzenlediği etkinlik için teşekkür ediyorum” dedi.
ALKÜ’den gelen davetin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, “ALKÜ’de düzenlenen 25 Nisan Dünya DNA Günü ile ilgili Müdürlüğümüze gelen davetten dolayı çok mutlu olduk. Çünkü Üniversiteyle Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) arasında işbirliği yapmak, üstün yetenekli çocuklarımıza farklı bir vizyon çizip onları yeni ufuklarla tanıştırmak, bilimin, eğitimin ve eğitimcilerin öncelikleri olduğuna inanıyorum. Alanya’da açılan BİLSEM ilk kez bir ilçede açılan bir merkezdir. Şuan Alanya BİLSEM’de 30 öğrencimiz var. Bizde şuan ALKÜ’yle bir protokol aşamasındayız.  Sağ olsun Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ve ilgili hocalarımız karşılıklı her türlü kolaylığı sağlıyorlar. Biz de yarınımızın teminatı olan evlatlarımızı en iyi şekilde hazırlayabilmek için üniversitemizle daha sıkı işbirliği içersinde yürüyeceğiz” diye konuştu.
Etkinlik kapsamında üstün yetenekli öğrencilere DNA’nın yapısı hakkında bilgiler veren Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kurt, ardından DNA izolasyonunu ortaya çıkaran deneyi öğrencilerle birlikte gerçekleştirdi ve öğrenciler DNA hakkında hem teorik hem de uygulamalı olarak bilgi sahibi oldular.  

27 Nis 2017 - 00:14 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber