Alanya'da Milli Eğitim'den çağrı

Alanya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, mesleki ve teknik liseleri öğrencilerin tercih etme noktasında velilerden hassasiyet beklediğini söyledi

MÜDÜR Er, "Şu an mesleki ve teknik liselerimizde teknik donanım olarak hiçbir eksiğimiz yok. Yarınların ara elemanı olarak turizmde, herhangi bir alanda eğitim almak isteyip okumak isteyen tüm öğrencilere son sistem olarak laboratuvarlarımızı, atölyelerimizi oluşturup çocukların hizmetine sunmuş bulunuyoruz. Özellikle velilere seslenmek istiyorum. Çocuklar bizim için çok önemli. Çocuklarımızı sadece başarı puanlarına göre değerlendiremeyiz. Onlar bizim yarınlarımız. Milli ve manevi değerlerimize sahip, Atatürk sevgisiyle yoğrulmuş, yarınlarımızı güvence altına alacağımız gençleri yetiştirmenin öncelikli hedefimizin olduğunu her alanda söylüyoruz. Çocuklarımızın başarıları düşük olabilir ama onların başarılarının düşük olması veya düşük puan almış olmaları onların hayatta başarısız olacağını asla ifade etmez. Çünkü her çocuğumuzun gidebileceği kendine uygun okullar Alanya'da mevcut. Özellikle mesleki ve teknik liselere çocuklarımızın gitme noktasında velilerden hassasiyet bekliyoruz. Bu çocuklarımız mesleki ve teknik okullara gittikleri zaman ilerleyen zamanda bölümlerinden ek puan alabilecekler. Yani meslek lisesine giden bir çocuk doktor da, öğretmen de olabilir. Aynı zamanda mesleğiyle ilgili bir öğretmen de olabilir. Bunda bir sınırlama yok. Artık kat sayı sorunu tamamen kalktı. Yine ilçemizde imam hatip liseleri var. Yurt imkanları var. Çocuklarını imam hatip liselerine göndermek isteyen veliler gönül rahatlığıyla gönderebilir. Öğrencilerin kalacakları yer sorununu ilçemizde tamamen çözmüş bulunuyoruz. Çocukların kalabilecekleri yeterli yurt imkanları mevcut. Bu anlamda okullarda çocuklara her türlü desteği veren, her zaman bizim en büyük destekçimiz olan velilere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

24 Tem 2017 - 23:18 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber