Yüzyılın soygunu! 80 kişi patlayıcılarla…

Güney Amerika ülkesi Paraguay'da çete üyeleri bir zırhlı araba firmasının kasa dairesini soydu. Silah ve patlayıcıların kullanıldığı soygun yetkililer tarafından yüzyılın soygunu olarak nitelendirildi. 80 kişinin gerçekleştirdiği soygunda bir polis hayatını kaybetti

ÇETE üyeleri Paraguay'ın hem Brezilya ile hem de Arjantin ile sınırında bulunan Ciudad del Este kentinde Prosegur adlı zırhlı araba firmasının kasa dairesini soydu.

Yaklaşık 80 kişinin birlikte hareket ettiği soygun 3 saat  sürdü. Kasa dairesine girebilmek için silah ve patlayıcılar kullanıldı. Keskin nişancılar da iş başındaydı.

Soyguncular işlerini bitirdikten sonra kaçabilmek için dikkat dağıtmak amacıyla 10'dan fazla aracı ateşe verdi.

Bir polisim öldüğü inanılmaz soygun  ülkede 'yüzyılın soygunu' adını aldı.

BBC'de yer alan bilgiye göre yetkililer resmi olarak henüz açıklamasa da çalınan para miktarının 40 milyon dolar civarında olduğu belirtiliyor.

Soyguncuların Brezilya'ya gitmiş olabileceği tahmin ediliyor. Ülkeni Itapulandia bölgesinde Brazilya polşisyle çatışma çıktığı belirtildi.  Çatışmada çete üyelerinden 3 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Paraguay ve Brezilya'da  operasyonlar devam  ediyor.

Hem Brezilya hem de Arjantin ile sınırı bulunan Ciudad del Este kenti kaçakçıların ve çete üyelerinin geçiş noktası olarak görülüyor.

25 Nis 2017 - 11:37 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber