Yunanistan'dan skandal 'Türkiye' açıklaması

‘Lozan Antlaşması’ ile ilgili tartışmalar devam ederken Yunanistan’dan bir küstah açıklama daha geldi

YUNANİSTAN Dışişleri Bakanlığı hiç de üzerine vazife olmayan bir konuya değinerek Türkiye’de iktidar ve muhalefetin kendilerini ilgilendirmeyen bir konu için kavga ettiklerini savundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının ardından ‘Lozan’ tartışmaları devam ediyor. 
Bu kapsamda Yunanistan’dan küstah bir açıklama daha geldi.
Kıta sahanlığının uluslararası hukuk kuralları ve öngörüleri çerçevesinde sınırlandırıldığını belirten Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
TÜRKİYE'DE İKTİDAR...
“Türkiye’de iktidar ve muhalefetin kendilerini ilgilendirmeyen bir konu için kavga ettikleri açıktır.
Komşu ülkedeki bazı insanlar, Türkiye’yi uluslararası hukuka aykırı ve hiçbir şekilde bir Avrupa ülkesine yakışmayacak bir yola ve tutuma çekmek istiyor.
Bilindiği üzere revizyonist mantıklar her zaman olumsuz patikalara sürüklemiştir ve her zaman yenilmiştir. Son olarak, istikşafi temasların tek konusunun kıta sahanlığının uluslararası hukuk kuralları ve öngörüleri çerçevesinde sınırlandırılması olduğunu hatırlatırız.” 

04 Eki 2016 - 10:23 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber