Yunanistan'dan şoke eden hamle!

Yunanistan, Türkiye'nin hak iddiasını engellemek için Ege'deki adaları iskana açacak' iddiası

YUNANİSTAN medyası, Yunan hükümetinin Türkiye'nin hak iddialarını engellemek amacıyla Ege'deki bazı adaları iskana açmayı planladığını yazdı.
Kathimerini gazetesinin haberine göre, Yunan hükümeti, Denizcilik ve Adalar Politikası Bakan Yardımcısı Nektarios Santorinios'un hazırladığı tasarı kapsamında Ege'deki bazı adaları iskana açmayı planlıyor.
Parlamentoya sunulan tasarı, Türkiye'nin hak iddialarını engellemek amacıyla Doğu Ege'deki bazı adalara nüfus yerleştirilmesini kolaylaştırmak için altyapı sistemi, deniz feneri ve askeri karakolların inşasını içeriyor.
 
EGE ADALARI SORUNU 1970'LERDEN BERİ DEVAM EDİYOR
 
Ege Adaları konusu 1970'lerden bu yana iki ülke arasında önemli bir tartışma konusu 1987 ve 1996'da Türkiye ve Yunanistan adalar sorunu nedeniyle savaşın eşiğine geldi. 1999'dan sonra Türkiye AB'ye üyelik müzakereleri kapsamında sorunu çözmeyi kabul edince kriz yumuşadı.

11 Oca 2017 - 16:04 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber