Yarım tonluk kadın ameliyat edilecek

Dünyanın en şişman kadını olarak kabul edilen 500 kilogramlık İmen Ahmed Abdulati obezite hastalarının zayıflaması için uygulanan bariyatrik cerrahi ameliyatı için Hindistan'a gidiyor

YEREL medyada yer alan habere göre, daha önce Hint bakanlar Nitin  Gadraki ve Venkaiah Naidu'nun da kilo verme ameliyatlarını yapan Dr. Muffazal  Lakdawala, Abdulati'nin tıbbi raporlarını ve fotoğraflarını beklediğini, kadının  en az 450 kg olduğuna inandığını belirtti. 
11 YAŞINDAN BERİ EVDEN ÇIKMIYOR 
Dr. Lakdawala, 36 yaşındaki Mısırlı  kadının ailesinden aldığı  bilgilere göre, 5 kilogram olarak doğan Abdulati'ye daha sonra parazit  enfeksiyonu nedeniyle vücuttaki bazı bölgelerin şişmesi olarak nitelendirilen fil  hastalığı teşhisi konulduğunu dile getirdi. Lakdawala, Abdulati'nin 11 yaşına  geldiğinde ayağa kalkamadığı için kilo aldığını, daha sonra da felç geçirerek yatağa mahkum olduğunu ve o zamandan beri evden çıkamadığını anlattı. 
Abdulati'nin ameliyat ve tedavi süreci için 2-3 ay Mumbai'de kalması  gerektiğine değinen Lakdawala, genç kadının 100 kilogramın altına düşmesinin 2-3  yıl kadar sürebileceğini ifade etti. Lakdawala, "Ona yardım edeceğimi umut  ediyorum, ama bu konuda emin olduğumu söylemek abartılı olacaktır." dedi. 
Dr. Lakdawala, Abdulati'nin kız kardeşinin kendisiyle ekim ayında  iletişime geçtiğini ve ailesinin uçak masraflarını karşılamayacak durumda  olduğundan o zamandan bu yana bağış topladığını belirterek uçuşun gelecek hafta gerçekleşmesini beklediklerini kaydetti. 
Öte yandan eğer ailesinin söylediği gibi Mısırlı kadın 500 kilogram  ise, 2010 yılında 292 kilogram ile dünyanın yaşayan en kilolu kadını olarak  Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Amerikalı Pauline Potter'in rekorunu elinden  alabilir.

08 Ara 2016 - 13:41 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber