Ülkücü derneğe saldırı!

Almanya Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu (Türk Federasyon)'a bağlı olarak Duisburg'un Hamborn semtinde faaliyet gösteren Estergon Türk Kültür Ocağı, dün gece saat 23.00 sıralarında saldırıya uğradı.

Kapalı olduğu sırada saldırıya uğrayan Estergon Türk Kültür Ocağı'nın lokal bölümünün iki cephesinin de camları kırıldı. Semtte oturan vatandaşların haber vermesi üzerine derneğe gelen yetkililer, dört büyük camı kırılan lokal içinde taş parçaları ve bir beysbol sopası bulduklarını ifade etti. Dernek binasında hasara yol açan saldırı nedeniyle çağrılan polis, Estergon Türk Kültür Ocağı'nda incelemede bulundu. Olayın kısa sürede duyulması üzerine, Duisburg ve çevresinde görev yapan Türk Federasyon yetkilileri, saldırıya uğrayan derneğe gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

“HAİN SALDIRI”

Saldırının hemen ardından Estergon Türk Kültür Ocağı'na gelen Türk Federasyon 2. Bölge Başkanı Ahmet Şahin habercilere yaptığı açıklamada, olayı hain bir saldırı olarak niteledi ve şu ifadelere yer verdi: "Binada 4 tane büyük cam parçalanmış. Çok şükür burada herhangi bir arkadaşımız yoktu cana gelen bir zararımız yok. Olay sonrası polis çağırdık. Biz Alman kanunları çerçevesinde faaliyet gösteren bir derneğiz. Bundan sonra da çalışmalarımıza bu yönde devam edeceğiz. Saldırının aydınlatılması, Alman güvenlik güçlerinin görevidir. Diğer derneklerimize yapılan saldırılarda bulunan işaretler burada yok, ama belli ki Türkiye'de yaşanan gerginlik buraya da taşınmak isteniyor. Bizi başka olayların içine çekmeleri mümkün değil".

Geçtiğimiz günlerde Türk Federasyon'a bağlı olarak Bonn ve Bielefeld kentlerinde faaliyet gösteren iki Kültür Ocağı da saldırıya uğramıştı.

13 Eyl 2015 - 14:35 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber