Ukrayna Rusya'dan doğalgaz almayacak!

Ukrayna doğalgaz şirketi Naftogaz’ın Rusya’nın teklif ettiği fiyattan doğalgaz satın almayacağı bildirildi. Naftogaz İş Geliştirme Müdürü Yuriy Vitrenko, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Rusya Enerji Bakanlığının doğalgaz fiyat teklifini pahalı buldukları için reddettiklerini kaydetti

VITRENKO, “Rusya Enerji Bakanlığı, Gazprom’un 3. çeyrekte 177 dolara gaz satacağını belirtti. Bu fiyat, düzeltmelerle gerçekte 182-183 dolar olacak. Bu fiyatın pazar fiyatının altında olduğu söyleniyor. Biz böyle düşünmüyoruz. Dün Alman piyasasında Haziran ayı fiyatı, mesela 173 doların altında idi. Bu yüzden bu şartlarda Gazprom’dan doğalgaz almayacağız. Bütün gerekli doğalgazı Avrupa piyasasından satın alacağız.” ifadelerini kullandı.
Hafta için Gazprom Üst Yöneticisi (CEO) Aleksey Miller, Naftogaz’ın Rus doğalgazı ithal etmeye devam etmek için kendilerinden resmi olarak talepte bulunduğunu belirtmiş, bu yılın ikinci yarısı ve gelecek yılın ilk çeyreğini kapsayacak şekilde yeniden Rus gazı almak için Gazprom’a resmi bir yazı gönderdiğini söylemişti.

10 Haz 2016 - 13:16 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber