Uçak tabure üzerine indi

Ön iniş takımları açılmayan uçak tabure üzerine indi

PİLOT

yüzbaşı William Mahoney, ön iniş takımları arızalanan savaş uçağı ile bir amfibi hücum gemisinde taburenin üzerine dikey iniş gerçekleştirdi. ABD donanmasına ait USS Bataan amfibi hücum gemisinden havalanan AV-8B Harrier tipi savaş uçağının pilotu yüzbaşı William Mahoney, kalkıştan kısa süre sonra ön iniş takmlarında arıza olduğunu fark edince geminin kontrol kulesiyle iletişime geçti. Geri dönüş yapan Mahoney'in takımları açılmayan uçağının dikey olarak indirilmesine karar verildi. Bu tür arızalar için deniz piyadelerinin ekipmanları arasında bulunan tabure, piste yerleştirildi. Yüzbaşı Mahoney, 22 ton ağırlığındaki jeti, uzun uğraşlar sonucu taburenin üzerine indirmeyi başardı. Öne arka tekerlekleri yerle temas eden uçağın burun kısmı bir iki sıçramanın ardından taburenin üzerine oturdu.

29 Haz 2014 - 10:51 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber