Türkiye’yi savundu başkanlıktan oldu

Bulgaristan’da Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi Başkanı Lütfi Mestan, Rus uçağının düşürülmesi konusunda Türkiye’ye destek verdiği için partiden uzaklaştırıldı

BULGARİSTAN'DA üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) Genel Başkanı Lütfi Mestan, Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinde Türkiye’ye destek vermesi nedeniyle partinin onursal başkanı Ahmet Doğan tarafından başkanlıktan uzaklaştırıldı. Mestan, aynı zamanda partisinden de ihraç edildi.

 

HÖH basın merkezinden yapılan açıklamada, gelecek mart ayında gerçekleştirilmesi beklenen olağan kongreye kadar partinin üç milletvekilinden oluşan Başkanlık Kurulu tarafından yönetileceği belirtildi. Başkanlık Kurulu’nun, milletvekilleri Mustafa Karadayı, Ruşen Riza ve Çetin Kazak’tan oluştuğu kaydedildi.

 

‘Doğan rahatsız oluyordu’

HÖH partisindeki başkanlık krizinin Doğan’ın Rusya yanlısı tutumundan kaynaklandığı savunuluyor. Ülkedeki siyasi gözlemciler, HÖH’ün kurucusu olan ve iki yıldır da partinin onursal başkanlığını yapan Ahmet Doğan’ın, Mestan’ın Türkiye ile yakın ilişkiler içinde olmasından rahatsız olduğu görüşünde.

 

Gözlemciler, Doğan’dan farklı olarak Mestan’ın ülkedeki Türk ve Müslümanların problemlerinin çözümü için daha fazla çaba harcadığına dikkati çekiyor.

 

‘O bildirgeyi yine okurdum’

 

Mestan, partiden ihraç edildiği toplantı öncesi yaptığı açıklamada, Rus uçağıyla ilgili parti olarak Türkiye ve NATO’nun tutumunu desteklemelerinin hata olmadığını savunmuştu. Mestan, Türkiye’ye Rusya ile yaşanan krizde destek veren parti bildirgesini, partiden ihraç edileceğini bilse de tekrar okumayı tercih edeceğini ifade etti.

 

Bulgaristan’ın bir NATO üyesi olduğunu hatırlatan Mestan, “Biz dengeyi bozan taraf değiliz, dengeyi yeniden buluyoruz” diye konuştu.

26 Ara 2015 - 11:16 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber