'Türkiye Musul'a huzur götürür'

Fırat Kalkanı Harekatına katılan ÖSO'ya bağlı Sultan Murad Tümeni'nin komutanlarından Şıhlı Şıhlı, Türkiye'nin Musul operasyonuna katılmasının şart olduğunu söyledi. Şıhlı, Cerablus'ta olduğu gibi Türkiye'nin Musul'a da hayat götüreceğini söyledi

ÖZGÜR Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Sultan Murad Tümeni'nin komutanlarından Şıhlı Şıhlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Musul'u kurtarmak için başlatılan operasyonları desteklediklerini ancak daha önce Sünnilere karşı ciddi insan hakları ihlallerinde bulunan Şii milis gücü Haşdi Şabi'nin operasyonlara katılmasından ciddi endişe duyduklarını söyledi.
Şıhlı, Musul'un Haziran 2014'ten bu yana terör örgütü DEAŞ'ın elinde olduğunu hatırlatarak, bölgenin DEAŞ'ten temizlenmesi için yürütülen operasyonlara Haşdi Şabi, Irak askeri ve polisi, Ninova Muhafızları, yerel aşiretler ve Peşmerge'nin katıldığını kaydetti.
Türkiye'nin de bu operasyonlarda yer almasının önemine dikkati çeken Şıhlı, Cerablus'un terör unsurlarından temizlenmesinde Türkiye'nin büyük rol oynadığını belirtti.
Şıhlı, verilen destek sayesinde Cerablus'ta büyük zaferler kazandıklarını, Türkiye'nin ayrıca Cerablus'a insani yardımlar yaptığını anlatarak, şunları dile getirdi:
"Türkiye'nin Musul operasyonuna katılması lazım çünkü ellerinde deneyimli, çok güçlü askerleri var. Iraklılara yardım edebilecek bir devlettir. Haşdi Şabi grupları, Musul'u aldıktan sonra diğer yerlerde yaptığını yapacak. Peki ne yaptılar bunlar? Özellikle Sünni halka büyük zararlar verdiler. Buradaki Sünnilerin evlerin yaktılar, dövdüler hatta öldürdüler. Bunlar çok sakıncalı şeylerdi. Bunları asla tasvip etmiyoruz. Türkiye'nin katılımıyla bunlar tabii ki gerçekleşmeyecek. O zaman herkese 'Durun' diyecekler. Haydar el-İbadi'nin bas bas bağırması, Türkiye'yi istememesi bundan kaynaklanıyor ama Türkiye'nin katılması en büyük şarttır." 
"Türkiye'nin gözünün petrolde olmadığını biliyoruz" 
Şıhlı, Türkiye'nin operasyonlara katılmasıyla Musul'un aydınlanacağını anlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:
"Tabii ki Batılı devletler Türkiye'yi istemiyor. Irak, petrol ülkesidir. Onlar da zannediyor ki Türkiye de oranın petrolüne sahip çıkacak. Türkiye'nin gözünün böyle bir şeyde olmadığını biliyoruz. Şuradan biliyoruz, Cerablus'a girdiğimizde burada 800 kişiye yakın kişi yaşıyordu ama şu anda 40 bini aştı. Bunların yemelerini, içmelerini, barınmalarını, giyinmelerini, kısaca her şeylerini Türkiye karşılıyor. Allah razı olsun. Bunlar çok önemli. Bugün Musul'a Türkiye'nin gitmesi Musul halkını yükseltir, oraya hayat götürür. Orası da Cerablus gibi aydınlanır."

26 Eki 2016 - 15:54 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber