Türkiye'den Kuzey Kore'ye kınama

Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kore'nin balistik füze denemesini kınadı. Kuzey Kore'yi şiddetle kınayan Türk Dışişleri Bakanlığı söz konusu tavrın, bölgesel ve uluslararası güvenlik ve istikrara tehdidin devamı niteliğinde olduğunu belirtti

BAKANLIKTAN yapılan yazılı açıklamada, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin son olarak 3 Ağustos 2016 tarihinde gerçekleştirmiş olduğu balistik füze fırlatmalarının kınandığı bildirildi. 
Kuzey Kore'nin 9 ve 19 Temmuz 2016'da da balistik füze fırlatmalarına devam ettiği hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Kore Demokratik Cumhuriyeti'nin uluslararası yükümlülüklerini ihlal eden bu fırlatmalar, bölgesel ve uluslararası güvenlik ve istikrara tehdidin devamı niteliğindedir. Balistik füze fırlatmaları ve kitle imha silahlarıyla ilintili faaliyetlerini durdurması yönünde KDHC’ye yapmış olduğumuz çağrımızı yineliyoruz. KDHC’nin ilgili BM Güvenlik Konseyi kararları çerçevesindeki yükümlülüklerini uygulamasını bekliyoruz."
BM: DERİN RAHATSIZLIK DUYUYORUZ
Birleşmiş Milletler (BM) Kuzey Kore'nin son füze denemesiyle ilgili "derin rahatsızlık" duyduğunu bildirirken, Japonya DA BM Güvenlik Konseyi'ni (BMGK) acil toplantıya çağırmıştı.
BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'nin son füze denemesiyle ilgili "Kuzey Kore'nin Japonya'nın özel ekonomik bölgesine düşen en son füze atışından derin rahatsızlık duyduk" demişti.
Bu tür eylemlerin bölgesel barış ve istikrarı ciddi derecede baltaladığını vurgulayan Dujarric, "Kuzey Kore'ye, bu seyri tersine çevirmek ve samimi bir diyalog sürecine geri dönmek için uluslararası toplumun talebine kulak verme çağrımızı yineliyoruz" ifadesini kullanmıştı.

04 Ağu 2016 - 09:07 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber