Trump dışişleri bakanlığına o ismi getirecek

ABD Başkanlığına seçilen Trump'ın dünyanın en büyük enerji şirketlerinden Exxon Mobil CEO'su Tillerson'ı Amerikan diplomasini yürütecek dışişleri bakanlığına seçeceği belirtiliyor

ABD Başkanlığına seçilen Donald Trump'ın, dışişleri bakanlığı için Exxon Mobil CEO'su Rex Tillerson'ı seçeceği iddia edildi. Trump, Tillerson ile Cumartesi günü New York'ta Trump Tower'da bir araya geldi.
Görüşmenin ardından ABD basını, Trump'ın ekibine yakın isimlere dayandırdığı haberlerde Trump'ın dünyanın en büyük enerji şirketlerinden Exxon Mobil CEO'su Tillerson'ı Amerikan diplomasini yürütecek dışişleri bakanlığına seçeceğini yazdı.
NBC televizyonu, ABD'nin eski başkanı George W. Bush döneminin eski Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi John Bolton'ın ise dışişleri bakan yardımcılığına getirileceğini belirtti.
New York Times ise 64 yaşındaki Tiilerson'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yakınlığına ve Tillerson'ı 20 yılı aşkın süredir tanıyan Putin'in Exxon Mobil CEO'suna 2013 yılında ülkesinin Halk Kardeşliği Nişanı'nı verdiğine dikkati çekti.
Dışişleri Bakanlığı için adaylar arasında Cumhuriyetçi Partinin 2012 başkan adayı Mitt Romney, eski CIA Başkanı David Petraeus'un da adı geçiyor.
Adı geçen diğer bir aday eski New York Belediye Başkanı Rudy Giuliani ise dışişleri bakanı olmayacağını açıklamıştı.

11 Ara 2016 - 09:12 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber