Toplu tecavüzü itiraf ettiler!

Hindistan'ın kuzeyindeki Uttar Pradeş eyaletinde iki kız çocuğun toplu tecavüze uğradıktan sonra öldürülmesiyle ilgili yakalanan kişilerden üçünün suçlarını itiraf ettiği bildirildi

POLİS yetkilisi Atul Saxena, soruşturma kapsamında iki kişiyi arama  çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Saxena, yakalananlardan üçünün iki genç  kıza tecavüzü itiraf ettiğini söyledi. Gözaltına alınan zanlıların idam cezasıyla  karşı karşıya kalabileceği ifade edildi.  Olayla ilgili ihmalleri olduğu tespit edilen iki polis memuru görevden  atılmış ve ikisi polis, beş kişi tutuklanmıştı. Badaun bölgesindeki Katra Shahadatganj köyünde yaşayan 14 ve 15  yaşlarındaki kuzenler, çarşamba sabahı kaybolmuş, kızları aramaya çıkan köylüler  cesetlerini ağaca asılı olarak bulmuştu. Yapılan otopside, iki kız kardeşin  tecavüze uğradığı ve boğularak öldürüldükten sonra ağaca asıldıkları ortaya  çıkmıştı. Kadınlara ve çocuklara yönelik cinsel saldırıların yaygın olduğu  Hindistan'da 2012'de 23 yaşındaki bir kadının toplu tecavüze uğradıktan sonra  ölmesi, büyük tepkiye yol açmıştı. Erkek arkadaşıyla bindiği otobüste altı  kişinin saldırısına uğrayan genç kadının tedavi için götürüldüğü Singapur'da  yaşamını yitirmesinin ardından ülke ayağa kalkmıştı.

01 Haz 2014 - 15:35 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber