Termik santralde patlama! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Çin’in Guangzhou eyaletinin başkenti olan Guangdong’da  yedi numaralı termik santralde patlama meydana geldi. Kazada ilk belirlemelere göre 9 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı. Ülkede son dönemlerde maden kazalarındaki artışa bu tür kazalarında eklendiği belirtiliyor.

REUTERS haber ajansının Çin’in Xinhua resmi haber ajansına dayandırdığı bilgiye göre halen yapım aşamasında olan binadaki patlama sonrası ilk belirlemelere göre 9 can kaybı bulunuyor.

En az 2 kişinin yaralandığı olay yerinde enkaz altında kalanların olduğu ve kurtarma çalışmalarının sürdüğü bildiriliyor.

Bu tür kazaların Çin’deki sanayi tesislerinde oldukça yaygın olduğu belirtiliyor.

Saldırıyla ilgili hükümet soruşturma başlattı.

Ekonomik büyümenin yedi yıldır durmasının ardından ülkede maden kazalarından fabrika yangınlarına kadar bir çok felaket olayında artış görülüyor.

25 Mar 2017 - 11:11 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber