Sosyal medya yöneticilerine hapis cezası

İran'da en çok kullanılan sosyal medya sitelerinin başında gelen Telegram yöneticilerinden 14 kişinin, 91 günden 5 yıla kadar varan hapis cezalarına çarptırıldığı bildirildi

İRANYargı Erki Sözcüsü Gulamhüseyin Muhsini Ejei, düzenlediği  haftalık basın toplantısında, "Bugüne kadar Telegram yöneticilerine ait birkaç  dosya hazırlandı. 14 kişinin bulunduğu dosya mahkemede karara bağlandı. Suçlanan  bu kişiler 91 günden 5 yıla kadar varan hapis cezalarına çarptırıldılar." dedi.

Facebook ve Twitter'a erişimin engellendiği ülkede, internete  girenlerin yüzde 55'i Telegram, yüzde 23'ü Instagram kullanıyor.

Muhalif lider Kerrubi'nin durumu

Ejei, bir süre önce açlık grevine son verdiği duyurulan muhalif  reformist lider Mehdi Kerrubi'nin evinden güvenlik güçlerinin çıkarıldığı  iddialarının sorulması üzerine, "Kerrubi'nin evinden emniyet güçlerinin çıktığını  kim söyledi? Yalan." ifadelerini kullandı.

Kerrubi'nin oğlu Muhammed Taki Kerrubi ise Ejei'nin açıklamasına  Twitter hesabından cevap vererek, hükümet yetkililerinin, "Kerrubi'nin eve  dönmesi sonrasında emniyet güçlerinin buradan çıkarılacağı" sözünü verdiklerini  öne sürdü.

Kerrubi, Ejei'nin bu gibi açıklamalar yapmak yerine, düzenlenmesini  talep ettikleri yargı sürecinin başlatılması üzerinde çalışması gerektiğini  belirtti.

Muhammed Taki Kerrubi, son günlerde sağlık sorunlarıyla gündeme gelen  babası 80 yaşındaki Kerrubi ile ilgili sosyal paylaşım sitesindeki hesabından  yaptığı açıklamada, babasının çarşamba günü başladığı açlık grevine bir gün sonra  son verdiğini duyurmuştu. Taki Kerrubi, son verme şartlarından biri olan  "Kerrubi'nin evinde bulunan emniyet güçlerinin evden çıkmaları" şartının yerine  getirilmesi ve "aleni mahkeme kurulması" şartının da uygun bir zamanda  gerçekleştirileceği sözü verildiğini öne sürmüştü.

İran'da 12 Haziran 2009'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin  sonuçlarına itiraz eden reformist hareketin liderlerinden Mehdi Kerrubi,  seçimlerden sonra çıkan olaylara destek verdiği gerekçesiyle ev hapsine mahkum  edilmişti. Kalp rahatsızlığı nedeniyle bir süredir hastanede tedavi gören  Kerrubi'nin hapis hayatı yaşadığı evine döndüğünde ne olacağı belirsizliğini  koruyor.

20 Ağu 2017 - 19:56 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber