Sisi onayladı: Ada o ülkeye verildi

Kızıl Deniz’de Mısır'a ait iki adanın Suudi Arabistan’a devredilmesini öngören Parlamento kararı Mısır Devlet Başkanı Abdul Fattah al-Sisi tarafından onaylandı

KIZIL Deniz’deki yerleşimin olmadığı Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan’a devredilmesi konusunda Suudi Kralı Salman’ın geçen yıl Mısır’a yaptığı ziyaret sırasında Mısır Devlet Başkanı Sissi ile görüşmesinde anlaşmaya varılmıştı.

Mısır Parlamento’sunun iki adanın devri kararını geçtiğimiz günlerde onaylamasından sonra Mısır’da halk sokaklara dökülmüş, muhalefet Devlet Başkanı Sissi’yi Suudi yardımı karşılığı ülke topraklarını satmakla suçlamıştı.

Diğer yandan Mısır’da bir mahkeme aldığı kararla iki adanın Suudi Arabistan’a devrini gören parlamento kararını iptal ettiğini duyurmuştu.

Ancak Anayasa Mahkemesi konu ile ilgili kararını verene kadar hiç bir mahkeme kararının geçerli olmayacağını duyurmuştu.

25 Haz 2017 - 11:06 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber