Sisi 100 kişiyi affetti

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah El Sisi, hüküm giyen El Cezire’nin 3 çalışanı Kanadalı Muhammed Fehmi, Mısırlı Baher Muhammed ve Avustralyalı Peter Greste’nin de aralarında bulunduğu 100 kişiyi affetti

EL

Cezire çalışanları Kanadalı Muhammed Fehmi, Mısırlı Baher Muhammed ve Avustralyalı Peter Greste, geçtiğimiz ay izinsiz yayın yapmak ve Mısır aleyhinde haber yapmak suçlamasıyla 3 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Bugün yapılan açıklamada, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah El Sisi’nin cumhurbaşkanlığı yetkilerini kullanarak El Cezire’nin 3 çalışanının da aralarında bulunduğu 100 mahkumu affettiği kaydedildi. Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, kararın Cumhurbaşkanı Sisi’nin girişimleri sayesinde verildiği kaydedildi. Serbest bırakılacaklar arasında geçtiğimiz yıl protesto yasasını ihmal etmekle suçlanan diğer aktivistler ile tutuklanan Yara Sallam’ın da yer aldığı belirtildi.

Kanada Hükümeti Sözcüsü konuyla ilgili açıklamasında, alınan karar karşısında Kanada Hükümeti’nin memnun olduğu ve Fehmi’nin Mısır’dan ayrılması için gerekli düzenlemelerin yapılacağını bildirdi.

23 Eyl 2015 - 18:12 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber