Sığınmacılara kayalı önlem

Fransa'nın başkenti Paris'te, sığınmacıların daha önce sık sık çadır kurduğu köprü altına büyük kayalar yerleştirildi. Sığınmacı örgütü "Solidarite Migrants Wilson" uygulamaya tepki gösterdi

PARİS'İN 18. bölgesinde yer alan La Chapelle köprüsü altına  yerleştirilmiş büyük kaya parçaları görenleri şaşırtıyor.

Köprünün biraz ilerisinde bulunan mülteci merkezine alınmayan  sığınmacıların çadır kurmasını engellemek için köprü altına kayaların  yerleştirilmesi, sığınmacı örgütleri tarafından eleştirildi.

Paris Belediyesi tarafından konulan kayalar hakkında yazılı açıklama  yapan sığınmacı örgütü "Solidarite Migrants Wilson", durumun kesinlikle kabul  edilemez olduğunu, daha önce de aynı bölgede sığınmacılara yemek dağıtırken  tehdit edildiklerini ve engellenmeye çalışıldıklarını bildirdi.

Örgüt, engellemelere rağmen gidecek hiçbir yeri olmadığı için kayalar  arasında uyumaya çalışan sığınmacılar olduğuna dikkati çekerek hem mülteci  merkezine giriş yapmak için bekleyen hem de bölgedeki çaresiz sığınmacılar için  yemek dağıtımına devam edeceğini kaydetti.

La Chapelle köprüsünün altı Paris'teki sığınmacıların sık sık  çadırlarını kurduğu bir yer olarak biliniyor. Sığınmacılar özellikle 2015  yazından beri köprünün altında kurdukları derme çatma çadırlarda kalmaya  çalışıyordu. Son dönemde polis, sadece sığınmacıların çadırlarını almakla  kalmıyor, battaniye ve uyku tulumlarına da el koyuyordu.

La Chapelle'deki 400 kişilik sığınmacı merkezi ise ihtiyacı  karşılamamakla eleştiriliyor. Merkezin kapısında her sabah uzun sıralar oluşurken  günlük limiti kapsamında oldukça kısıtlı sayıda sığınmacının merkeze girmesine  izin veriliyor.

20 Şub 2017 - 14:43 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber