Savunma Bakanı istifa etti!

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun aşırı sağcı Evimiz İsrail’in lideri Lieberman’la koalisyon görüşmeleri yapması kabinede ipleri kopardı. Netanyahu’nun Lieberman’a koltuğunu vermeyi planladığı Savunma Bakanı Yalon istifa etti

İSRAİL Savunma Bakanı Moşe Yalon, devam eden koalisyon pazarlıklarına da tepki gösterdiği Twitter mesajıyla görevinde ayrıldığını duyurdu.
Yalon, “Başbakanı tavrı, son gelişmeler ve ona karşı duyduğum güven eksikliği nedeniyle hem hükümet hem de parlamentodaki görevimden ayrıldığım ve siyasete ara vereceğim konusunda bilgilendirdim” diye yazdı.
Netanyahu, aşırı sağcı Lieberman'ı savunma bakanı yapacak İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile Yalon arasındaki gerilim geçen hafta başlamıştı. İki isim arasında basına yansıyan ilk anlaşmazlık Yalon’un “Günümüz İsrail'i Nazi Almanyası’ndan izler taşıyor” diyen Genelkurmay Başkan Yardımcısı Yair Golan’a destek verirken, Netanyahu bu açıklamaları ‘uygunsuz’ olarak nitelemişti.
Daha sonra ise Yalon ordu yetkililerine yaptığı konuşmada, “Vicdanınız pusulanız olsun, rüzgar nereye eserse oraya savrulmayın” demişti. Yalon’un konuşmasının devam ettiği dakikalarda başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamada ise “İsrail ordusu halkın ordusudur, siyasi tartışmalardan uzak tutulmalıdır” denilmişti.
Netanyahu, Yalon’la arasındaki tartışmalar devam ederken koalisyon görüşmeleri yaptığı aşırı sağcı Evimiz İsrail lideri Avigdor Lieberman’a savunma bakanlığını teklif etmesi iki isim arasındaki ipleri tamamen kopardı.

20 May 2016 - 11:09 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber