Sarı humma alarmı!

Brezilya'nın Minas Gerais eyaletinde sarıhumma şüphesiyle tedavi altına alınan 206 kişiden hayatını kaybeden 23'ünün bu hastalık nedeniyle öldüğü kesinleşti

EYALET sağlık Gözetim ve Koruma Dairesi Müsteşarı Rodrigo Said,  düzenlediği basın toplantısında, şu ana kadar sisteme kaydedilen verilerin, Minas  Gerais'te yaşanan en büyük sarıhumma salgınına işaret ettiğini vurguladı.
Kendilerine bildirilen şüpheli 206 vakadan 34'ünün sarıhumma olduğunun  doğrulandığını ve bunlardan 23'ünün yaşamını yitirdiğini dile getiren Said, diğer  172 vakayla ilgili incelemelerin sürdüğünü ifade etti.
Said, eyaletteki 44 yerleşim biriminde maymun ölümleriyle ilgili  söylentiler yayılması üzerine çalışma başlatıldığı bilgisini paylaştı.
Kentsel çevrede bulaşıcı hastalıkla ilgili herhangi bir kayıt veya  şüphe olmadığına değinen Said, hastalığın ilk ölümlerini doğrulayan test  sonuçlarının, virüsün gerçek yayılımının Minas'ın doğusuna işaret ettiğini  belirtti.
Said, eyalet yönetiminin sarıhumma ile mücadele için Ulusal Bütünleşik  Sağlık Sistemine dün yaptığı yardım çağrısına herhangi bir yanıt gelmediğini  sözlerine ekledi.
Baş ve kas ağrısı, bulantı, kusma, yüksek ateş, titreme ve yorgunlukla  ortaya çıkan sarıhumma hastalığı, çabuk tedavi edilmezse bir hafta içinde ölüme  neden olabilen AKUT ateşli enfeksiyon hastalığı diye tanımlanıyor.  Sivrisineklerden insanlara geçebilen bu hastalık, virüsün ana taşıyıcısı  maymunlarda yaygın olarak bulunuyor.
Dünya Sağlık Örgütüne göre sarıhumma  Afrika kıtası ile Orta ve Güney  Amerika'da sıklıkla görülüyor. Sarıhumma aşısının bir dozu hastalığa karşı  sürekli bağışıklık ve ömür boyu koruma sağlamak için yeterli oluyor. Bir kent ya  da bölge "risk alanı" kabul edilirse, o bölgeden geçen tüm sakinlerin ve  turistlerin zamanında aşı yaptırması gerekiyor.

20 Oca 2017 - 11:31 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber