"Saldırı AB'ye karşı da yapılmıştır"

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Tamas Menczer, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin ''Avrupa Birliği'nin güvenliği Türkiye'nin istikrarı ile başlar. Bu yüzden bu tür saldırılar Avrupa Birliği'ne karşı da yapılmıştır.'' ifadesini kullandı

MACARİSTANDışişleri ve Dış Ticaret  Bakanlığı Sözcüsü Tamas Menczer,  yaptığı açıklamada, İstanbul'daki terör saldırısını şiddetle kınayıp, hayatını  kaybedenlerin yakınlarına taziye dilediğinde bulundu.
Terörün hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu ve terörün her çeşidini  kınadıklarını belirten Menczer, Türkiye'nin, terörle mücadele konusunda  Macaristan'ın desteğine güvenebileceğini vurguladı. Terörle mücadelede ortak adımlar atılması gerektiğine ve Türkiye'nin  istikrarının tüm Avrupa için önemli olduğuna dikkat çeken Menczer, ''Avrupa  Birliği'nin güvenliği Türkiye'nin istikrarı ile başlar. Bu yüzden bu tür  saldırılar Avrupa Birliği'ne karşı da yapılmıştır.'' değerlendirmesinde bulundu.

11 Ara 2016 - 11:07 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber