Sadece Kur'an-ı Kerim'i kurtarabildi

İdlib'in Teftenaz kasabasında havan mermisi düşen evinden, bir kısmı yanan Kur'an-ı Kerim'i kurtarabilen Suriyeli Ebu Gazı, gününün büyük bölümünü ülkesi için dua ederek geçiriyor.

Ülkelerindeki olaylar nedeniyle güvenli buldukları Türkiye sınırına yakın Atme kasabası yakınlarında kendi imkanlarıyla kurdukları derme çatma çadırlarda kalan çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan Suriyeliler, zorlu bir yaşam mücadelesi veriyor.
 
İdlib'in Teftenaz kasabasında evlerine havan mermisi düşmesi sonucu ailesinden bazıları yaralanan Ebu Gazı (74), AA muhabirine yaptığı açıklamada, evden aile yadigarı olan Kur'an-ı Kerim'i kurtardığını söyledi.

Kur'an-ı Kerim'in bazı sayfalarının yandığını ifade eden Gazı, ''Çok şükür canımıza bir şey olmadı. Ama aile yadigarı Kur'an-ı Kerim'in bazı sayfaları yandığı için çok üzgünüm. Elimde kalan sayfaları okuyarak, ülkemdeki olayların bitmesi için gece gündüz dua ediyorum'' diye konuştu.

#

01 Mar 2013 - 11:28 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber