Saçlarını kazıttı okula alınmadı!

ABD’de 9 yaşındaki Kamyrn isimli küçük kız kanser hastası olan arkadaşına destek olabilmek saçlarını kazıttı. Ancak gittiği okul yönetmeliğe uymadığı gerekçesiyle kızı okuldan uzaklaştırdı

ABDarkadaşına destek için saçlarını kazıtan 9 yaşındaki kızın okuldan uzaklaştırma almasını konuşuyor. Okul yönetimi tepkiler sonucunda kararını geri çekti ancak küçük kızın okuldan uzaklaştırılmasının sebebi saçların kazıtılmış halinin okul giyim kuşamına uymuyor olması. Delaney Clements yakalandığı kanser hastalığı sonucunda, 11 yaşında kemoterapiden saçlarını kaybetti. Her sokağa çıktığında insanların ona baktığını söylüyor ve buna çok üzülüyordu. Ancak Clements, belki de çok şanslı hastalardan biriydi çünkü kendisini yalnız bırakmamak için 9 yaşında saçlarını kökünden kazıtma kararı verecek kadar duyarlı bir arkadaşa sahipti. Kamyrn'ın kararı onu çok mutlu etti ve katıldığı bir televizyon programında şunları söyledi "İnsanlar bana oğlan çocuğu diyordu, rahatsız edici gözlerle bakıyorlardı. Ancak birinin benim yanımda olduğunu bilmek bana çok iyi geldi." Okulun küçük kızı uzaklaştırma kararı üzerine Kamyrn'ın annesi sosyal medyada hemen bir kampanya başlattı. Kampanya ses getirince okul kararından derhal geri döndü. Kanser hastası Delaney'in annesi Wendy Campbell, bu kadar küçük yaşta böyle cesur bir karar alan Kamyrn'ın bu hareketinin kendisini de çok etkilediğini söyledi.

16 Nis 2014 - 12:48 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber