Rusya ve Çin'den veto

BM Güvenlik Konseyi karar tasarısını Rusya ve Çin veto etti

TASARI, Fransa ve İngiltere tarafından sunulmuştu. Karar tasarısı, çoğu askeri yetkili olmak üzere 11 Suriyeli'ye ve kimyasal silah geliştirdiği söylenen 10 tüzel kişiliğe seyahat yasağı getirilmesini öngörüyordu. Tasarı Suriye ordusu ve hükümetine helikopter satılmasını, sağlanmasını ve sevk edilmesini de yasaklıyordu.

Konseye üye dokuz ülke, tasarının lehine oy kullandı. BMGK'da bir tasarının kabul edilebilmesi için daimi üyeler olan Çin, Rusya, Fransa, İngiltere ve ABD'den her birinin onayı gerekiyor. Ancak Çin ve Rusya'nın vetosu, Suriye hükümetine yaptırım isteyen tasarının kabul edilmesini engellemiş oldu.

28 Şub 2017 - 20:27 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber