Rusya'nın gizli üssü ortaya çıktı!

Nato'ya karşılık vermek için Avrupa'nın kalbindeki Kaliningrad'da yeni bir üs inşa eden Moskova yönetimi, bölgedeki askeri tatbikatlarıyla da askeri şov yapıyor

NATO ile silahlanma yarışına giren Rusya'nın uluslararası örgüte karşılık vermek için Kaliningrad'da kurduğu gizli üs ortaya çıktı.
İngiltere'nin Romanya ve Estonya'ya asker yığmasına öfkelenen Moskova, Avrupa'nın ortasındaki toprağı Kaliningrad'a füze sistemi yerleştireceğini daha önce ilan etmişti.
Polonya ve Litvanya arasında kalan Baltık Denizi kenarındaki kentte şu günlerde bir inşaat dikkat çekiyor. Vinçlerin ve diğer makinelerin durmadan çalıştığı yer, yeni bir füze üssü inşaatı. Hangarlar, daha önce bölgeye getirilen İskender füzeleri için hazırlanıyor. 700 kilometre menzili bulunan İskender füzelerine nükleer başlık takılabiliyor.
BAHÇEDEKİ FÜZE
Dikenli tellerin arkasında yükselen inşaatın önüne yerleştirilmiş füzeler ise dikkat çekici. İngiliz basını, bahçeye yerleştirilen füzelerin Tochka U olduğunu yazdı.
Aynı noktada Rusya'nın gizli bir dinleme merkezi bulunuyor. Fotoğraflanan merkez, dünya üzerindeki önemli dinleme istasyonlarından biri.
MENZİLİ 700 KM
Rusya'daki Red star TV ise, Kaliningrad'da tatbikat yapan askerlerin görüntülerini ekrana getirdi. Propaganda videosunda baştan sona silahlı askerler NATO mevzilerini ele geçiriyor. Televizyondaki görüntülerde ayrıca, Kaliningrad açıklarında tatbikat yapan savaş gemilerinden fırlatılan füzeler de gösterildi.
Moskova, halihazırda Kaliningrad'a S-400 ve İskender füzeleri konuşlandırmış durumda. Avrupa'nın kalbine üs kuran Rusya'ya NATO'nun nasıl bir yanıt vereceği ise merak konusu.
Batılı ülkelerin çatı örgütü NATO ile Rusya, pozisyonlarını keskin bir şekilde çizmiş durumda. Rusya'nın Kırım'ı ele geçirmesi ve Ukrayna ile savaşa tutuşması, tarafları daha önce de karşı karşıya getirmişti.

09 Ara 2016 - 13:35 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber