"Rusya IŞİD'e yer açmak istiyor"

Arap ve Türkmen Aşiretleri Birliğinden, Rusya'nın özellikle Halep kentinin kuzey ve güney kırsalıyla İdlip ve Hama'nın kırsal kentlerindeki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) karargahlarını bombalayarak IŞİD'e yer açmayı planlandığı bildirildi

BİRLİKTEN yapılan yazılı açıklamada, Suriye içinde ve dışında yaşayan  Arap ve Türkmenler olarak Rusya'nın sivil halka yönelik saldırılar kınanarak,  buna son verilmesi istendi.

Açıklamada, meşrutiyetini kaybetmiş Esed rejiminin anayasanın 1 ve 7.  maddelerine aykırı davranarak PKK ve Rusya'ya Suriye'de toprak teslim etmek için  Rusya'yı bu topraklara getirdiği ileri sürüldü. Terörü temizlemek bahanesiyle  Suriye'ye giren Rusya'nın sivil insanları hedef aldığına işaret edilen  açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Rusya bu saldırıları yaparken savaş suçu sayılan yasak silahlar  kullanıyor. Rusya bu bombalarla özellikle Halep kentinin kuzey ve güney kırsalı  ile İdlip ve Hama'nın kırsal kentlerindeki ÖSO karargahlarını bombalayarak IŞİD'e  yer açmayı amaçlıyor. Ayrıca Rusya, Halep ve Lazkiye kırsalındaki Türkmenleri  bombalayarak bu bölgenin demografik yapısını değiştirerek bu bölgelerde PKK'nın  destekçileri olan kantonları birleştirip PKK devleti kurmak istiyorlar."

Türkiye'nin yanındayız

Arap ve Türkmen Aşiretleri Birliği olarak 5 yıldır Suriye halkına  destek veren ve evini açan Türkiye ve Türk halkına teşekkür edilen açıklamada,  "Türkiye Devletinin ve Türk halkının Rusya'nın kışkırtıcı tehditlerine karşı  yanında olduğumuzu bildirmekten onur ve gurur duyuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Rakka ve Hasake bölgesindeki 15 büyük aşiretin temsilcileri tarafından  7 Aralık'ta oluşturulan Arap ve Türkmen Aşiretleri Birliğinin başkanlığına Ali  Envar El Bursan seçilmiş, yardımcılıklarına ise Ahmet Abbud Cuğani, Ömer Dede ve  Enver Gitaf getirilmişti.

19 Ara 2015 - 12:38 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber