Rusya ilan etti: Zamanı geldi

Dışişleri Bakanı Lavrov, Halep'te El Nusra cephesiyle irtibatını koparmayan tüm muhaliflerin hedef alınacağını duyurdu. Moskova'ya göre ABD Rusya'nın bu hamlesini destekleyecek

RUSYADışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye ve İranlı mevkidaşlarıyla görüşmesinden sonra kameraların karşısına geçti ve Moskova'nın yeni stratejisini açıkladı. Lavrov, Halep'te El Nusra'dan ayrılmayı kabul etmeyen tüm muhaliflerin vurulacağını söyledi. 
Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile Moskova'da buluşan Lavrov, iç savaş ülkesinde siyasal çözüm dışında başka bir alternatifin olmadığını savundu.
Rus hava güçlerinin 10 gündür Halep'te operasyon düzenlemediğini ileri süren Lavrov, "Teröristlerin işini bitirmek gerekiyor. Nasıl ki Batılı partnerlerimizin terörle mücadelesi sadece lafta kalıyorsa, biz de uygulamada bu işi sonuna kadar götürmekte kararlıyız. Halep'te ılımlı muhaliflerin El Nusra'dan ayrılmayı planladığını gösteren bir belirti yok, bu nedenle onların da terörist gruplar ile aynı şekilde hedef sayılmasının zamanı geldi" dedi.
Rusya Dışişleri Bakanı, "Nitekim ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de Halep'te terörist gruplardan ayrılmayan ılımlı muhaliflerin, aynı IŞİD ve El Nusra gibi meşru hedefler olacağını söylemişti" sözleriyle yeni dönemin işaretini verdi.
Rusya halihazırda Şam rejimiyle birlikte haftalardır Halep kentini bombardımana tutuyor. Suriyeli muhalifler, kentteki kuşatmayı kırmak için bugün büyük bir saldırı başlattıklarını duyurmuştu. Lavrov'un açıklaması, saldırı ilanının hemen arkasından geldi.
Eylül ayından bu yana yaklaşık 275 bin insan, rejim güçlerinin kuşatması altında. Rusya ve Şam rejiminin hava saldırıları, son dönemde şiddetlendi.

28 Eki 2016 - 15:36 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber