Rusya duyurdu! Operasyon başlıyor

Halep'te hava saldırılarına devam eden ve ateşkesi ihlal etmekle suçlanan Suriye ordusunun IŞİD'in kalesi olarak görülen Rakka'ya yeni bir kara harekatı hazırlığında olduğu belirtildi.

RUSYA Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Aleksey Borodavkin, hem Rakka hem de Deyr ez Zor'un Suriye ordusunun hedefinde olduğunu, Rus savaş uçaklarının da bu harekatlarda Suriyeli kara birliklerine destek vereceğini ifade etti.
 
BBC Türkçe'de yer alan habere göre, İsviçre'nin Cenevre kentinde Rus haber ajansı RIA'nın sorularını yanıtlayan Borodavkin, Ateşkes IŞİD ya da Nusra Cephesi'ni ya da diğer terör örgütlerini kapsamıyor. Palmira'nın özgürleştirilmesinin ardından Deyr Ez Zor ve Rakka operasyonlarının planlaması başladı" dedi.
 
Suriye'deki ateşkese büyük ölçüde uyulduğunu söyleyen Borodavkin, sadece ülkenin kuzeyinde, Halep çevresinde 'bazı grupların ateşkesi çökertmeye çalıştığını' savundu. Muhaliflerse, Halep ve çevresinde yoğunlaşan çatışmalar nedeniyle Şam ve Moskova'yı suçluyor.
 
Suriye ordusu son günlerde muhaliflere yönelik hava saldırılarını yoğunlaştırmış, muhalifler de rejimin kontrolündeki bölgelere karşı saldırılar düzenlemişlerdi.
 
BM'nin, Suriye'ye insani yardım ulaştırmaktan sorumlu yetkilisi olan Egeland, kentteki durumu "felaket" olarak niteleyip, önümüzdeki gün ve saatlerin Halep için ne kadar önemli olduğunu kelimelerle ifade edemeyeceğini söyledi.
 
Egeland, Halep'te son günlerde her şeyin kötüye gittiğini vurguladı.
 
Kentte düzenlenen saldırılarda son 24 saatte 50'den fazla kişi ölmüştü.

29 Nis 2016 - 10:07 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber