Rusya'dan flaş itiraf

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Türkiye'de Suriyeli muhaliflerle Rus yetkililerin görüştüğü haberlerini "Biz bu temaslarımızı hiçbir zaman gizlemedik. Hatta bu temasları örnek alabileceklerini söyledik" sözleriyle değerlendirdi

HAFTALIK basın toplantısı düzenleyen, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, gazetecilerden gelen sorularını yanıtladı.
Zaharova, Rusya'nın Türkiye aracılığı ile Suriyeli muhaliflerle 'gizli görüşmeler' yaptığı haberlerini değerlendirdi.
Zaharova, "Bu temaslarımız bir dizi batılı gazeteci için bir tür keşif oldu. Aniden Türkiye topraklarında böyle temaslar yapıldığını keşfettiler. Bu, çok tuhaf, biz bu temaslarımızı hiçbir zaman gizlemedik. Hatta bu temasları örnek alabileceklerini söyledik" dedi.
İngiliz Financial Times (FT) gazetesi, Suriye muhalefetinin önde gelen isimlerinin Halep'teki çatışmalara son vermek amacıyla Türkiye aracılığıyla Rusya ile gizli görüşmeler yaptığını yazmıştı. FT'ye konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen bir muhalif, "Ruslar ve Türkler, şu anda ABD olmadan bizimle görüşüyor. Washington bu sürecin tamamen dışında bırakıldı ve Ankara'da neler olup bittiğini bile bilmiyor" demişti.

07 Ara 2016 - 14:54 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber