‘Rus istihbaratı Macron’la ilgili bilgi topladı’

Rus istihbarat servisinin, Fransa Cumhurbaşkanlık seçimleri sırasında yaklaşık 20 sahte Facebook hesabı ile Emmanuel Macron’un yakınlarını ekleyip bilgi topladığı iddia edildi

RUS istihbarat servisinin, Nisan 2017’ye kadar sahte Facebook hesapları ile eski Ekonomi Bakanı Macron’un ekibini ve yakınlarını ekleyip ‘hassas’ bilgiler topladığı ileri sürüldü. İki Facebook sorumlusu sahte Facebook hesaplarının açıldığını doğrulayarak, Rus ajanlarının sahte hesaplarla ‘arkadaşın arkadaşı’ olarak Macron’un çevresini ekleyip aylarca takip ettiğini belirtti.Rusya, Fransa’daki seçim kampanyasını etkileme çalışmaları yapıldığı iddialarını reddederken daha önce Macron’un ekibinden bazı çalışanların maili hacklenmiş, seçime birkaç gün kala yayınlanmış ve Macron’a ait offshore hesaplarının olduğuna ilişkin sahte bilgiler paylaşılmıştı.

28 Tem 2017 - 11:31 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber