Rus filosu alarma yol açtı!

Suriye'ye gitmek üzere yola çıkan Rus uçak gemisi ve nükleer füze gemisinin de bulunduğu filo, İskoçya açıklarında NATO ve İngiliz donanması tarafından kıskaca alındı.

GEMİDEKİ uçakların havalandığı fotoğrafları paylaşan İngiliz basını 'Ruslar geliyor' başlığını attı.
Rusya Kuzey Filosu'ndaki Amiral Kuznetsov uçak gemisinin başını çektiği filo, Kuzey Denizi'nden Akdeniz'e doğru yol alıyor. İngiliz basını, İskoçya açıklarındaki geminin Kraliyet donanması ve Norveç tarafından izlendiğini belirtiyor.
'Ruslar geliyor' başlığını atan İngiliz Daily Mail gazetesi, Suriye'ye gidecek filoda uluslararası sularda hava operasyonu yapıldığını belirterek SU-33 bombardıman uçakları ile KA-27 helikopterlerinin havalandığı fotoğrafları sayfalarına taşıdı.
NATO GEMİLERİNİN ÇOK YAKININDA UÇTU
Rus pilotların eğitim uçuşları İngiltere ve Norveç tarafında tedirginlik yaratırken, gazeteye göre helikopterler bölgedeki NATO gemilerinin çok yakınında uçtu. Bölgedeki altı NATO savaş gemisi tarafından da yakından izlenen Rus filosu, Fransa ve İngiltere arasındaki Dover Boğazı'nı geçecek.
Norveç ve İngiliz Kraliyet Donanması'nın bölgede çektiği fotoğraflarda, tarafların birbirlerine gözdağı verdiği açık bir şekilde görülüyor.
Moskova yönetimi, Pazar günü Amiral Kuznetsov öncülüğündeki bir grup savaş gemisini tatbikat için Akdeniz'e gönderdiğini duyurmuştu. Filoda nükleer füze gemisi Pyotr Vekiliy, denizaltısavar gemiler Severmorsk ve Vice-Admiral Kulakov bulunuyor.

20 Eki 2016 - 17:12 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber