Rumlar 'Maraş'ı istiyor

Kıbrıs Rum Yönetimi’nin, yerleşimi yasak Maraş kentinin kendilerine iadesini öngören bir plan hazırlayarak masaya koymak istediği, AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy’un da Rumlarla Türkiye arasında arabuluculuk yaptığı ileri sürüldü

RUM Fileleftheros gazetesinin haberine göre, Rum lider Nikos Anastasiadis, Maraş’ın iadesi karşılığında, içinde Türkiye’nin AB müzakere başlıklarına uyguladıkları vetoları da kaldırma teklifinin bulunduğu bir plan hazırlıyor. Rum Yönetimi kapsamlı iade planını tamamladıktan sonra BM ve AB’ye sunacak.
ÖNERGEYE SOĞUK YAKLAŞTI
Alithia gazetesi ise Rumların dolaylı olarak Türkiye ile Maraş pazarlığı yapmak amacıyla önce BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Aleksander Downer’dan ricacı olduğunu yazdı. Gazeteye göre, Downer önergeye soğuk yaklaştı. Rum lider Anastasiadis daha sonra AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy’dan Ankara’ya Maraş mesajı götürmesini istedi. Rompuy, Türkiye’yi konuyla ilgili bilgilendirdi, ancak olumlu ya da olumsuz yanıt almadı.
39 YILDIR KAPALI
1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’nda Rumların terk ettiği Maraş kenti, 39 yıldır kapalı tutuluyor. Gazimagosa kentine bitişik Maraş, 1974 öncesinde 5 yıldızlı otelleri ve sahili ile Kıbrıs’ın en önemli turizm merkezleri arasında yer alıyordu.

 

25 Haz 2013 - 09:48 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Maksut Aktaş - Biz oraya çok şehit verdik ve çok kan döktük.bu okadar kolay olmamalı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 09:48

Çorum Haber