Ruhani'den Türkiye'ye imalı mesaj

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, üçüncü bir ülkenin Irak yönetiminden izin almadan Irak’a müdahalede bulunmasının "çok tehlikeli" sonuçlar doğuracağını uyarısında bulundu

RUHANİ, Arak kentinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Irak ve Suriye yönetimi talepte bulunursa başka bir ülke onların topraklarında terörizme karşı eylemde bulunabilir. Müdahale bu şekilde yapılırsa uluslararası kurallara göre yapılmış olur aksi takdirde bölgedeki güvensizliği artırır" diye konuştu.

Ruhani, ülke ismi zikretmeden, "İran olarak, yabancı bir gücün ev sahibi ülkeden izin almadan o ülkeye müdahalede bulunmasını çok tehlikeli buluyoruz" dedi.

"Sınırların değişmesi çok tehlikeli olur"

İran Cumhurbaşkanı, "Coğrafi sınırlara saygı göstermeliyiz, çünkü sınırların değişmesi tehlikeli olur" ifadesini kullandı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi ise bugün düzenlediği basın toplantısında Türkiye’nin Musul operasyonunda yer alma girişimlerini eleştirerek," Terörizme mücadele bahanesiyle başka ülkelerin egemenliğini ihlal etmek kabul edilebilir değil" dedi.

24 Eki 2016 - 20:01 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber