Romanya'daki yangın faciasından kara haber

Romanya’daki gece kulübü faciasında ölenlerin sayısı bu sabah itibari ile 43’e yükseldi. 30 Ekim’deki yangında yaralanan iki Türk'ten biri olan Ayberk Mancı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı

ROMANYA'NIN başkenti Bükreş’te geçen ay sonunda yaşanan ve Başbakan Victor Ponta’nın istifasına yol açan gece kulübü faciasında hayatını kaybedenlerin sayısı 43’e yükseldi. Yangından ağır yaralı kurtulan Türk öğrenci Ayberk Mancı da günlerdir verdiği yaşam savaşını kaybetti.

Erasmus Programı çerçevesinde Romanya'da eğitim gören İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık üçüncü sınıf öğrencisi Mancı’dan kötü haber geldi.

30 Ekim’deki yangında yaralanan iki Türk'ten biri olan Mancı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Erasmus Programı çerçevesinde Romanya’da eğitim gören Deniz Bilgili de yangından hafif yaralı olarak kurtulmuştu.

Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Koray Ertaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mancı'nın cenazesinin bu gece Türkiye'ye getirilmesinin planlandığını ifade etti.

Son 24 saatte yoğun bakımda bulunan hastalardan 11'inin daha hayatını kaybetmesi nedeniyle ölenlerin sayısının 43'e yükseldiğini söyleyen Büyükelçi Ertaş, "Hayatını kaybedenler arasında Köstenceli soydaş Serian Mavi de bulunuyor" ifadesini kullandı.

 Romanya'da gece kulübünde yangın faciası

SON 10 YILIN EN BÜYÜK FELAKETİ

Romanya'da son 10 yılın büyük felaketi olarak adlandırılan gece kulübü yangınında ölenlerin sayısı günbegün artıyor. Hastaneden yapılan açıklamalarda ağır yaralı olarak kurulan 107 kişi'den 45 kişinin durumu hâlâ kritik seviyede. Yanık ve zehirlenme sonucu oluşacak komplikasyonlardan dolayı ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Yangında ağır yaralanan bazı hastalar, tedavi için Avrupa ülkelerine nakledildi.

Öte yandan savcılık, faciayla ilgili 147 kişinin ifadesini aldı. İşyeri sahibi üç kişi tutuklandı. Yangının çıkma sebebi olan maytapları satan firmanın sahibi iki kişi gözaltına alındı. İşyeri denetimlerinden sorumlu tutulan Bükreş 4. Bölge Belediye Başkanı Cristian Popescu Piedone için tutuklama kararı çıktı. Piedone, geçtiğimiz günlerde istifa etmişti.

Geçen hafta düzenlenen protestolarda yaklaşık 20 bin Bükreşli, Romanya Başbakanı Victor Ponta, İçişleri Bakanı Gabriel Oprea ve gece kulübünün bulunduğu bölgenin belediye başkanının istifasını talep etmişti.

Protestoların ardından Başbakan Ponta istifa etmiş ve yaptığı açıklamada "İstifamı sunuyorum. Ben ve dolayısıyla hükümetim görevi bırakıyoruz" demişti.

08 Kas 2015 - 23:06 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber