Resmen katliam! 1 ayda 225 kişi

ABD'nin Suriye’de geçtiğimiz 1 ay içerisinde düzenlediği hava saldırıları neticesinde toplam 225 sivilin öldüğünü ve yüzlercesinin de yaralandığını açıkladı

İNGİLTERE merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı koalisyonun 23 Nisan - 23 Mayıs arasında gerçekleştirdiği hava saldırılarında 355 kişiyi öldürdüğünü ve bunlardan 225'inin sivil olduğunu açıkladı.
Örgüte göre ölenlerin 44'ü çocuk, 36'sı da kadın.
Muhaliflere yakın olan örgüt, bunun Ağustos 2014'teki kuruluşundan bu yana koalisyon tarafından en fazla sivilin öldürüldüğü 30 günlük dönem olduğunu duyurdu. 
ABD öncülüğündeki ”IŞİD karşıtı” koalisyonun hava harekatları 2014 yılının sonlarına doğru başladı. O tarihten bu yana 319’u çocuk olmak üzere yaklaşık 1.481 sivil hava saldırıları neticesinde hayatını kaybettiği belirtiliyor. 
Bu ayın başlarında ABD ordusu, IŞİD karşıtı askeri kampanyanın başlamasından bu yana Irak ve Suriye’deki hava saldırılarının “istemeden” 352 sivilin ölümüne neden olduğunu itiraf etmişti. 
Geçtiğimiz hafta Cuma günü ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Donald Trump’ın yabancı savaşçıların ülkeye dönmesini önlemek amacıyla Pentagon’a, Suriye’de IŞİD’i “yok etme” talimatı verdiğini söyledi.

24 May 2017 - 09:27 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber