Rejim bombaladı YPG aldı

Halep’in kuzey kırsalında YPG’nin liderliğindeki Suriye Demokratik güçleri, Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında Türkiye’nin desteklediği muhaliflerin IŞİD’den temizlediği ancak rejimin varil bombalı saldırısına uğradıktan sonra çekilmek zorunda kaldığı bir köyü ele geçirdi

HALEP'İN kuzey kırsalındaki Tel Madik köyü 25 Ekim’e kadar IŞİD’in elindeydi. Fırat Kalkanı Kapsamında Türkiye’nin desteğiyle ilerleyen ÖSO birlikleri bu köyü Salı günü ele geçirdi. Ancak rejimin varil bombalı saldırısına uğradıktan sonra çekilmek zorunda kaldı.
Afrin bölgesinde bulunan PKK’nın Suriye kolu PYD’nin liderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri (SDG) rejimin saldırısından yararlanarak Tel Madik köyünü ele geçirdi.
Alman haber Ajansı'na (DPA) konuşan SDG komutanı, Tel Madik köyünü ele geçirdiklerini söyledi.
Al Jazeera’ye bilgi veren Sultan Murat Tümeni komutanlarından Yusuf Salih, rejimin iki varil bombalı saldırısına uğradıktan sonra Salı günü IŞİD’in elinden aldıkları Tel Madik köyünden çekildiklerini, ardından YPG liderliğindeki SDG güçlerinin köyü ele geçirdiğini teyit etti.

"Rejime hem IŞİD hem de PYD yardım ediyor"
ÖSO'nun saha komutanlarından Ebu Ramadan, Halep'in kuzeyindeki Mare-Cerablus hattında rejim, IŞİD ve PYD/PKK'nın ortak olarak hareket ettiğini söyledi.
Rejimin muhalif bölgelere düzenlediği saldırıyla gerçek niyetini ortaya koyduğunu vurgulayan Ebu Ramazan, "Esed, 4 yıl önce muhaliflerle baş edemeyince müttefiki terör örgütü DEAŞ devreye girdi. Şimdi bölgede rejime sadece DEAŞ yardım etmiyor, PYD de yardım ediyor'' ifadelerini kullandı.
IŞİD’in de bölgede muhaliflerin kontrolündeki köy, belde ve ilçelere bomba yüklü araçlarla saldırdığının altını çizen Ebu Ramazan, "Rejim ve PYD/PKK, ÖSO'nun bölgede terör örgütü DEAŞ karşısındaki ilerleyişini engellemek için her türlü oyunu oynuyor" dedi.
PYD/PKK, ÖSO'nun Bâb'a ilerlemesini engellemek için, muhaliflerin Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında IŞİD’den temizlediği köylere geçen haftadan beri saldırıyordu.
PYD'nin, Fırat Nehri'nin doğusu ile batısındaki kantonlarını birleştirebilmesi için Bâb'ı IŞİD’den alması gerekiyor.

Kaynak: Al Jazeera Türk

26 Eki 2016 - 17:51 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber