Refakatsiz çocuk sığınmacı sayısında rekor

UNICEF, yılın ilk dokuz ayında İtalya'ya 20 bin refakatsiz çocuk sığınmacının geçtiğini duyurdu

BİRLEŞMİŞ Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF),  2016'da  İtalya'ya  deniz yoluyla refakatsiz 20 bin çocuğun ulaştığını ve bunun  bir rekor olduğunu bildirdi.  
UNICEF'ten yapılan açıklamada, 2016'nın ilk dokuz ayında İtalya  sahillerine ulaşan refakatsız sığınmacı çocuk sayısının geçtiğimiz yılın  tamamındaki rakamı geçtiği vurgulandı. 
Çoğunluğunu batı Afrikalıların oluşturduğu refakatsiz çocuklara, bu  yıl yüksek oranda Mısırlının da katıldığına yer verilen açıklamada, 2016'da  tahmini 20 bin çocuğun tek başına İtalya'ya geçtiği kaydedildi. 
UNICEF açıklamasında söz konusu rakamın bir rekor olduğu belirtilerek,  geçtiğimiz yıl bu ülkeye gele 16 bin 500 çocuğun 12 bin 300'ünün refakatsiz  olduğu anımsatıldı. 
Akdenizin ortasında 2016'da 3 bin 100 sığınmacının boğularak yaşamını  yitirdiği aktarılan açıklamada, denizde ölen çocuk sayısının ise bilinmediği  ifade edildi. 
İtalyan makamlarından yapılan açıklamada da 12 Ekim'e kadar ülkeye  ayak basan sığınmacı sayısının 144 bin olduğu duyurulmuştu.

18 Eki 2016 - 16:38 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber