PYD lideri küstahlık sınırını aştı

PKK'nın Suriye kolu PYD'nin başındaki Salih Müslim, Türkiye'nin hiçbir zaman IŞİD'e karşı savaşmadığını ve sürekli terör örgütünü desteklediğini savundu. Müslim, "Türkiye şimdi Musul'a girerse aynı şey yapacak. Türkiye'nin Başika'daki güçleri hiçbir zaman IŞİD'de karşı olmamıştır, tam tersine IŞİD'e yardım etmek için ordadır" dedi

PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin lideri Salih Müslim, Rus yayın organı Sputnik'e verdiği röportajda Türkiye'ye küstah suçlamalarda bulundu. 
Müslim, "Türkiye de Musul operasyonuna katılmak istiyor, siz Türkiye'nin bu tutumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı: 
"Türkiye hiç bir zaman IŞİD'e karşı bir operasyona katılmaz. Türkiye her zaman IŞİD'i desteklemek için vardır. Cerablus ve Şengal'de Türkiye'nin IŞİD ile nasıl ilişkiler içerisinde olduğunu gördük. Türkiye şu an IŞİD'in sakalını kesip başka yerlere insanların üzerine salıyor ve yerini değiştiriyor. Türkiye şimdi Musul'a girerse aynı şey yapacak. Türkiye'nin Başika'daki güçleri hiçbir zaman IŞİD'de karşı olmamıştır, tam tersine IŞİD'e yardım etmek için ordadır. Bunu unutmayın Türkiye hiç bir zaman IŞİD'e karşı savaşmaz." 
Demokratik Birlik Partisi (PYD) lideri Salih Müslim, Türkiye'nin Suriye'de YPG'ye ait 18 hedefi vurduğu ve 200'den fazla militanın öldürüldüğü yönündeki açıklamasının doğru olmadığını savundu ve savaş uçaklarının sivilleri hedef aldığını ileri sürdü: "Türk uçakları IŞİD'i desteklemek niyetiyle yerli halkı ve yerli örgütleri vurdu. Türkiye her zaman Rojava'ya saldırıyor." 
Salih Müslim ayrıca YPG'nin hiçbir zaman Türkiye'ye saldırmadığını ve bir mermi bile atılmadığını iddia etti. 
'İstenirse Musul operasyonuna katılabiliriz'
Musul'da halihazırda devam eden IŞİD operasyonunda herhangi bir güçlerinin olmadığını belirten Müslim, "Kimse davet de etmedi. Ama IŞİD denilen Kürt düşmanı nerede olursa olsun YPG onlarla savaşmaya hazırdır. Eğer Musul'da YPG'nin IŞİD'e savaşması istenirse katılabiliriz" dedi. 
Suriye'deki Şam rejimi lideri Beşar Esad'ın "Kürtleri IŞİD'e karşı savaşlarında destekledik, silah yolladık" sözlerini yalanlayan Müslim, Şam yönetimiyle hiçbir görüşmelerinin olmadığını söyledi.

21 Eki 2016 - 13:14 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber