Polisin yalanını kamera yakaladı

Ohio'da bir siyahiyi trafik kontrolü sırasında vurarak öldüren beyaz polis memuru cinayetle yargılanacak. Duruşmada izlenen video kaydı polisin ifadesini yalanlarken, savcıdan, "Bugüne kadar gördüğüm en ahmakça eylem" değerlendirmesi geldi

ABD'nin Ohio eyaletinde, trafik kontrolü sırasında siyahi sürücü Samuel DuBose'u tek el ateş ederek öldüren beyaz polis memuru Ray Tensing'in cinayetle yargılanmasına hükmedildi.

Amerikan medyasında çıkan haberlerde, Tensing'in kasten adam öldürme iddiasıyla da yargılanacağı ve suçunun kanıtlanması durumunda müebbet hapis cezasıyla karşılaşabileceği belirtildi.

Düzenlediği basın toplantısında kararı açıklayan Savcı Joe Deters, Tensing'in eylemini "kanunsuz" ve "mantıksız" olarak niteledi.

KAMERA KAYDI POLİSİ YALANLADI

Cincinnati Üniversitesi yerleşkesi yakınlarında 19 Temmuz'da yaşanan olayda, DuBose'un otomobilini plakası olmadığı gerekçesiyle durduran polis Tensing, 43 yaşındaki siyahiyi tabancayla vurarak öldürmüştü.

Tensing, olay hakkında hazırlanan tutanakta, DuBose'un aracıyla kaçmaya çalışırken kendisini sürüklediğini ve bunun üzerine ateş etmek zorunda kaldığını iddia etmişti.

Savcı Deters'in basın toplantısı sırasında yayınladığı ve Tensing'in üniformasına monte edilmiş vücut kamerasının kaydettiği görüntüleri içeren video kaydında ise olayın Tensing'in anlattığı gibi gerçekleşmediği ortaya çıktı.

"GÖRDÜĞÜM EN AHMAKÇA EYLEM"

Deters, "30 senedir bu işi yapıyorum, bu olay bugüne kadar gördüğüm ve bir polis memurunun yaptığı en ahmakça eylem" diye konuştu.

Olay sırasında DuBose'un sadece basit bir emre karşı geldiğini ve her şeyin kontrol altında olduğunu belirten Deters, "Böyle bir şeyin yaşanması son derece gereksizdi" dedi.

Savcı, Tensing için, "Kasten öldürdü. Asla bir polis memuru olmamalıydı" ifadelerini kullandı.

Kararın açıklanmasının ardından Tensing için arama kararı çıkarıldığı, bir süre sonra polis memurunun teslim olduğu belirtildi.

30 Tem 2015 - 12:59 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber