Peşmerge ağır darbe aldı

Irak ordusuna bağlı güçlerin terör örgütü DEAŞ'ın elinde  tuttuğu Musul kentinin doğusunda yer alan Bertılla kasabasına doğru ilerlediği  belirtildi

ORDUDA görevli Yüzbaşı Adil Hemdani, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  "Anti terör timleri üç koldan Bertılla kasabasını kuşattı ve yoğun çatışmalar  devam ediyor." dedi.
Musul kent merkezinden 20 kilometre mesafede yer alan Bertılla  kasabası etrafına dün geceden beri güvenlik güçlerinin konuşlandığını aktaran  Hemdani, kasabanın geri alınması için askeri yığınağın devam ettiğini kaydetti. 
  Peşmerge güçleri 12 köyü geri aldı 
 Sabah saatlerinde üç koldan saldırıya geçen Peşmerge güçleri ise  kuzeydoğu ve kuzeydeki Başika, Naweran, Tılskof ve Musul Barajı cephelerinde  toplamda 12 köyü geri aldı. 
Naweran Cephesi'nde Naweran, Kaim, Simaki, Barime köyleri, Başika'da,  İmam Rıza, Xursabad, Pirhelan, Herabe Delil, Tisxerapey Biçuk, Tisxerapey Gewre,  Tılskof'da Marora ve Musul Barajı Cephesi'nde ise Batine ele geçirilen köyler  arasında yer alıyor. 
Militanların, Başika kasabasına yakın İmam Rıza köyünde bomba yüklü  araçla saldırması sonucu çok sayıda Peşmerge'nin öldüğü ve yaralandığı ifade  edildi. 
Cephe gerisindeki çok sayıda ambulansın, yaralıların nakli için  çatışma bölgesine sevk edildiği kaydedildi. 
 Peşmerge güçleri DEAŞ'a cephe gerisinde bilgi sızdırılmaması için  televizyon ve medya kanallarının canlı yayını durdurmasını istedi.
 Çatışma bölgelerinde uluslararası koalisyon güçlerinin DEAŞ  hedeflerini bombalaması sonucu dumanlar yükseliyor.

20 Eki 2016 - 13:40 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber