Peşmerge 3 koldan harekete geçti

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı peşmerge  güçleri, terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'un Başika kasabasını ele  geçirmek için saldırıya geçti

ÇALIŞMA bölgesindeki verdiği bilgiye göre, peşmerge  güçleri, ağır silahlarlarla DEAŞ'ın elindeki Başika kasabasını geri almak için üç  koldan harekete geçti. 
 Operasyonun başladığı bölgedeki peşmerge komutanları hareketin  amacının Başika'da kontrolü sağlayıp, daha sonra kuzeyde çoğunlukta  Hristiyanların yaşadığı Tılkef ilçesini kurtarmak olduğunu kaydetti. 
IKBY Peşmerge Komutanlığı Merkezi ise operasyona ilişkin yaptığı  yazılı açıklamada, "Güçlerimiz, Musul'u kurtarma operasyonu çerçevesinde Başika  kasabasını geri almak için Naweran, Tılskof ve Başika cephelerinden saldırıya  geçti" ifadesi kullanıldı. 
 DEAŞ'ın elinden kurtarılmak istenen Başika kasabası, Musul kent  merkezinden 20 kilometre mesafede yer alıyor. "Ninova Muhafızları" olarak  adlandırılan Musullu savaşçıları eğitmek için Türk askerleri de o bölgede  konuşlanmış durumda. 
 Irak ordusuna bağlı askerlerin de kentin güneydoğusunda yer alan  Hemdaniye ilçesini kuşatıp kısmen kontrolü sağladıktan sonra, Başika kasabasının  olduğu bölgeye doğru ilerlediği aktarıldı. 
 Irak Başbakanı Haydar el İbadi, geçen pazartesi günü Musul'u kurtarma  operasyonun başladığını duyurmuştu. Bu operasyon çerçevesinde Irak ordusu ve  peşmerge güçleriyle uluslararası koalisyon güçlerinin ortak hareket etmesi sonucu  Musul'un güneyi ve güneydoğusunda 1 kasaba ve çok sayıda köy geri alınmıştı.

20 Eki 2016 - 11:20 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber