Oyuncak bebeklere uçak bileti alıyorlar

Tayland'da halkın iyi şans getirdiğine inandığı oyuncak bebeklere gerçek muamelesi yapması, yetkililerin bazı önlemler almasına neden oldu

BANGKOK Post'un haberine göre, Tayland'da "Luuk thep" (Melek Bebek)  adı altında satılan ve değeri 21 bin 500 bahta (600 dolar) kadar çıkan oyuncak  bebeklere Taylandlılar tarafından gösterilen sıra dışı ilgi, yetkililerin konuyla  ilgili bazı girişimlerde bulunmasına neden oldu. Haberde, bazı Taylandlıların bu  oyuncak bebeklere gerçek muamelesi yaparak sürekli yanlarında taşıdıkları,  restorana götürdükleri, bu bebekler için uçak bileti aldıkları belirtildi.

 

Sivil Havacılık Bölümü Genel Müdürü Chula Sukmanop yaptığı açıklamada,  bu hafta oyuncak bebeklere yönelik yeni standartlar getirmek üzere havayolu  şirketlerinden yetkililerle bir toplantı düzenleyeceklerini söyledi.

 

Emniyet yetkilileri, havaalanı ve  gümrük kapılarındaki görevlileri,  oyuncak bebeklerin uyuşturucu kaçakçıları için yeni bir yöntem olarak  kullanılabileceği konusunda uyardıklarını bildirdi.

 

Haberde başkent Bangkok'ta bir restoranın 110-130 santimetre  arasındaki oyuncak bebeklere 180 baht (5 dolar) karşılığında, daha küçük boyutta  olanlara ise bedava yemek hizmeti sunduğu belirtildi.

 

Oyuncak bebeklere gerçek muamelesi yapmanın kökeni eski bir Tayland  inancına dayanıyor. Hala kırsal kesimlerde etkin olan bu inanca göre Kuman Thong  adı verilen ahşap heykellere iyi davranılırsa, şans getireceklerine inanılıyor.

 

Oyuncak bebek düşkünlüğü 2015 başlarında Taylandlı bir falcının,  Budist bir rahipten oyuncak bebeğini kutsamasını istemesiyle başladı. Sonraki  günlerde oyuncak bebekleriyle fotoğraflarını sosyal medyada paylaşan ünlüler bu  akımın rağbet görmesine neden oldu.

27 Oca 2016 - 16:04 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber