Oruç yasaklandı!

Sincan-Uygur özerk bölgesinde devlet memurları ve öğrencilerin Ramazan'da oruç tutması yasaklandı

Sincan-Uygur özerk bölgesinde devlet memurları ve öğrencilerin Ramazan'da oruç tutması yasaklandı.


Çin'in Şincan-Uygur özerk bölgesinde devlet memurları ve öğrencilerin Ramazan'da oruç tutmasının yasaklanmasına, merkezi Kayseri'de bulunan Dünya Uygur Kongresi'nin Başkan Yardımcısı Seyit Tümtürk'ten tepki geldi.

Sincan-Uygur özerk bölgesinde devlet memurları ve öğrencilerin Ramazan'da oruç tutması yasaklandı. Yasaklama genelgesi, bölge yönetiminin internet sitesinde yayımlandı. Genelgede, "Komünist Parti kadrolarının, devlet memurlarının (emekliler dahil) ve öğrencilerin Ramazan ayına özgü dini faaliyetlerde bulunması yasaklanmıştır" denildi. Genelgede yasakların 'Ramazan boyunca toplumsal istikrarın sağlanması amacıyla getirildiği' ileri sürüldü. Genelgede ayrıca, Komünist Parti liderlerinden, Ramazan boyunca yemek yemelerinin sağlanması için yerel yönetim liderlerine yiyecek 'hediye' etmeleri istendi.

Dünya Uygur Kongresi Başkan Yardımcısı Seyit Tümtürk, bu yasaklara büyük tepki gösterdi. Tümtürk, "Çin hükümeti, maalesef, Ramazan ayı gelmesi ile birlikte baskı ve zulümlerini arttırmaya devam ediyor. Çin hükümeti çocuklar için oruç tutulmaması konusunda baskı yapmaya devam ediyor. 18 yaş altında olanlar oruç tutamadığı gibi dini aktivitelere de katılamıyor. Cuma namazına gidemiyor. Çin hükümetinin bu baskı ve zulümlerinin duyulmasını istiyoruz" dedi.

Hotan bölgesinde dini işlerle ilgilenen yetkililer de Uygurlu öğrencilere uygulanacak olan oruç yasağını doğruladı. Geçen yıl da bölgede devlet memurları ve öğrencilerin Ramazan'da oruç tutması yasaklanmıştı.

09 Tem 2013 - 13:47 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber