Örgütün bomba fabrikası ortaya çıktı

Irak’ın Musul kentinde Irak güçleri terör örgütü IŞİD’in araçlardan yaptığı bomba fabrikasını ele geçirdi. Fabrikada bir düzineden fazla kullanmaya hazır halde bomba araç bulundu

IRAK’ın en büyük ikinci kenti olan Musul’da terör örgütü IŞİD’in günleri gittikçe azalıyor.  Irak ordusu bu haftanın başında kutsal Ramazan ayı başlamadan terör örgütünün Musul’da yenileceğini duyurmuştu.

IŞİD’in kentteki varlığının sona ermesine günler kala Irak polisi Musul’un batısında IŞİD’e ait bir araç bomba fabrikasını ele geçirdi. Araçların elden geçirilerek birer ölüm makinesine dönüştürüldüğü fabrikada 12’den fazla modifiye edilmiş araç bulundu.

Kentin batısından gelen son görüntülerde örgütün olduğu bölgeden yoğun dumanların yükseldiği görülüyor. Musul’da kaçacak yeri kalmayan IŞİD’e karşı ABD’nin başını çektiği uluslararası koalisyon güçleri de hava operasyonlarıyla terör örgütüne karşı savaşta desteğini sürdürüyor.

Irak ordusunun Ramazan ayı başlamadan IŞİD’in Musul’da yenileceği yönündeki açıklamasını de destekler yönde koalisyon güçlerinden de bir açıklama yapılmıştı. Koalisyonun ABD’li sözcüsü Albay John Dorrian “Düşman tamamen yenilginin eşiğinde” dedi.

Musul'u kurtarma operasyonuna ordu birliklerinin yanı sıra Peşmerge, Şii milisler Haşdi Şabi ve aşiret kuvvetlerinin de yer aldığı 100 bin silahlı güç katılıyor. Bugüne kadar Irak güçleri 774 kayıp verdi, 4 bin 600 asker ise yaralandı.

Öldürülen teröristlerin sayısı 16 bin 400'ü geçti. Bu rakam, başlangıçtaki tahminleri aşıyor. Zira, operasyondan önce Musul'da 6 bin kadar IŞİD'linin bulunduğu tahmin ediliyordu.

200 BİNDEN FAZLA SİVİL KAÇABİLİR

Birleşmiş Milletler (BM), terör örgütü IŞİD'in kaybetmek üzere olduğu Musul'dan 200 bini aşkın sivilin daha kaçabileceğini duyurdu. Çarşamba günü açıklama yapan uluslararası örgütün İnsani Koordinatörü Lise Grande, "Askeri operasyonlar yoğunlaştı ve Eski Şehir'e doğru çok yaklaştı. 200 binden fazla insanın kaçmasını bekliyoruz" dedi. Reuters haber ajansı geçtiğimiz Salı günü 10 bin sivilin kentten kaçmayı başardığını bildirdi.

21 May 2017 - 13:08 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber