"Orası ikinci Halep olabilr"

Suriye'de korkutan gelişme: “Esad ve destekçisi Rusya, muhaliflerin elindeki İdlib’e büyük saldırı başlatabilir”

BİRLEŞMİŞ Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Güvenlik Konseyinin kapalı oturumunda Halep’teki drama dikkat çekti. 
Daha sonra basın mensuplarının karşısına çıkan Mistura, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir basın mensubunun, “Halep’te yaşananların önümüzdeki günlerde muhaliflerin kontrolündeki İdlib’de olmayacağını garanti edebilir misiniz?” sorusuna Mistura “Hayır, garanti edemem” cevabını verdi. 
Mistura, böylece Halep’in düşmesinin ardından rejim ve Rusya’nın yeni hedefinin İdlib olacağına işaret etti. Askerî zaferin barış anlamına gelmediğini ifade eden Mistura, “Barış ayrı kazanılmalı” dedikten sonra ABD ile Rusya’nın yeniden masaya oturacağını söyledi. 
Mistura, İsviçre’nin Cenevre kentindeki görüşmede Halep’in doğusundaki bütün silahlı grupların geri çekilmesinin ele alınacağını açıkladı. Suriye krizine diplomatik bir çözüm bulmayı hedefleyen barış görüşmeleri 2011 yılında başlamış, ancak tarafların görüş birliği sağlayamaması sebebiyle askıya alınmıştı. Mistura, ABD Başkanlığına seçilen Donald Trump’ın ekibiyle New York ve Washington’da görüşmeyi planladığını da belirtti.

10 Ara 2016 - 17:26 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber