Öğrencisinden eşcinsel öğretmeni ağlatan mektup

"Siz harika, zeki ve cesursunuz..." Bu sözlerin sahibi 9 yaşındaki küçük kız İngiltere'de günün konusu oldu. Çünkü mektubu yazdığı kişi, eşcinsel olduğunu açıklayan öğretmenleriydi

MEKTUBU

Pink News isimli internet sitesinde paylaşan ilkokul öğretmenine yazılan mektuun hikayesi ise şöyle; Öğretmen, öğrencilerine "gay, eşcinsel" kelimelerinin bir hakaret olarak kullanılıp kullanılmadığını sordu. Bunun üzerine bütün öğrenciler ellerini kaldırınca "Eşcinsellerin kötü insanlar olduğunu düşünenler kimler?" şeklinde bir soru yöneltti.  Bunun üzerine okul müdürüne gidip eşcinsel olduğunu söylemesinin sakıncası olup olmadığını soran öğretmen "söyleyebilirsin" yanıtını aldı. Sınıfa eşcinsel olduğunu söyleyen öğretmen ayrıca bunu öğrencileriyle konuştu. Ancak o dersin ardından öğretmeni ağlatan, çok duygusal bir mektup geldi. Mektupta şunlar yazıyordu, "Eşcinsel de olsanız size her zaman davrandığım gibi davranacağım. Sizin hakkınızda bugüne kadar ne düşündüysem onu düşünmeye devam edeceğim. Bana sizi sorsalar, harika, inanılmaz, zeki ve cesur" biri olarak tanımlarım. Size cesur dememin sebebi ise bu kadar kişisel bir sırrınızı paylaşmanız. Bu sizin cesur olduğunuzu gösteriyor. Ayrıca sakın korkmayın çünkü sınıftaki herkesin benim gibi hissettiğini biliyorum.

Sizinle gurur duyan öğrenciniz..."

18 Ara 2014 - 14:55 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber